Musikhjälpen

Ingen har väl missat att musikhjälpens årliga välgörenhets insamling drar igång ikväll. Årets tema “Alla har rätt att funka olika” är viktigt för mig personligen eftersom jag själv har en funktionsvariation. Att så många människor uppmärksammar och vill motverka funkofobi gör mig rörd. Samtidigt visar en undersökning Novus gjort på uppdrag av föreningen Unga Rörelsehindrade att 78% av Svenska befolkningen inte vet vad ordet funkofobi betyder. För att kunna motverka funkofobi måste allmänten först få kunskap om vad det är.

Foto: Emma Bohlin
Läs mer om varför jag väljer att använda ordet funktionsvariation istället för funktionshinder eller funktionsnedsatt i mitt inlägg om Varför ord är viktiga
Läs mer om undersökningen Novus gjort på uppdrag av föreningen Unga Rörelsehindrade här.
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen