Kära lilla mamma

Idag är det din dag mamma! Lägg upp dina trötta fötter. Du har gått så många mil för din familj. Arbetat i motvind för att ta hand om dem i din omgivning.
Alltid satt alla andra i första rummet. Alltid ställt upp, med din tid och din kraft. Medlat när vi bråkat. Kokat makaroner efter att du lagat middag till familjen om någon inte ville ha det som stod på bordet just då. Utkämpat så många krig. Mot monster under sängen, i våra kroppar och ute i världen. Verkliga och inbillade monster. Synliga och osynliga.

Idag ska du sätta dig med en bok, så som du tycker så mycket om, och bara ha det bra! Drick en kopp te. Ta en kaka. Njut av värmen från hunden som ligger intill dig.

Idag är det din dag mamma. Lägg ned stridsyxan. Idag behöver du inte strida mot monster. Kriget är vunnet. Dina barn har det bra. Vi räds inga monster i världen eftersom vi har lärt oss av dig. Vi har fått mammas styrka med oss i livets alla strider.

Foto: Emma Bohlin

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen