Syns inte men finns

Ibland önska jag att jag min funktionsvariation syntes utanpå. Eller var så vanlig att det hölls galor för den på tv. Att det var något som andra kunde förstå, känna till och begripa.

Ibland önskar jag att människor inte såg snett på mig när jag inte reser mig på bussen när den gravida kvinnan kliver på.

Ibland önskar jag att jag kunde åka hiss utan att småbarnsfamiljerna tittar på mig som om jag inte borde vara där.

Då och då önskar jag att jag skulle bli trodd utan att bli ifrågasatt när jag säger att det gör ont eller att jag inte kan.

Jag önskar att jag inte skulle behöva förnedra mig själv genom att behöva berätta om vad jag inte kan för människor som jag aldrig har träffat förut för att kanske få hjälp när de främmande människorna för anteckningar.

Jag önskar att jag slapp frågor om min situation från människor när de druckit.

Ibland önskar jag att allt var annorlunda.

Foto: Emma Bohlin
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen