Livet suger och sedan dör man

Nu var det ett tag sen jag publicerade någonting. Detta beror på att jag mått ganska dåligt under en tid. Det är så ibland. Det är också en del av livet med LDS. Ibland är livet inget kul.

Varje gång jag försöker ställa mig, sträcka på mig, böja mig eller på något sätt röra min rygg. Då skickas en stöt som från en glödgad kniv från ländryggen och får mig att hoppa till. Jag vet inte vad jag ska göra åt det för sitter jag still för länga blir det värre, men det är när jag rör mig det gör ont. Jag vet helt enkelt inte hur jag ska bete mig. Ingenting hjälper. Jag har försökt med allting jag kan komma på att vila, stretcha, träna, tänka på annat, TENS, smärtstillande i flera former massage och kiropraktik. Tillslut är idéerna slut. Eftersom ingenting ändå hjälper så är min strategi just nu att försöka jobba på som vanligt om dagarna så att jag får tänka får tänka på någonting annat några timmar och få så mycket vila som möjligt om nätterna.

Att ha så ont så länge är utmattande. Efter ett par veckor finns ingen energi kvar. Det blir en ond spiral utan utväg.  Jag går dessutom och spänner mig hela tiden eftersom jag är rädd för smärtan. Det har gjort att jag har fått ont i andra muskler också. När jag var på väg till jobbet en dag denna vecka trampade jag snett eftersom jag var så trött och föll omkull. Nu har jag ännu mer ont från mina blåslagna knän.

Den mentala ansträngningen blir också påtaglig efter ett tag. När kollegorna frågar om man vill följa med ut och göra någonting skoj efter jobbet får jag svara nej. För jag orkar inte. När maken undrar om jag vill se en film eller gå ut och äta något gott måste jag svara att jag bara vill sova. Mamma undra om jag vill komma och fira hennes födelsedag. Men jag är för trött.
Jag vet heller inte hur länge detta ska pågå. Ovissheten och frustrationen av att ingenting hjälper orkar jag inte ens tänka på.

Foto: Emma Bohlin
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

2 svar på “Livet suger och sedan dör man

  1. Hej! Jag har också lds och har senaste månaden fått jobbiga problem med ländryggen. Har du kommit fram till vad som orsakar din smärta?

  2. Hej! Vad tråkigt att höra att du också har problem med ryggen. För mig var det som tillslut hjälpte en kombination av vila, smärtlindring, massage och kiropraktik.

    Det verkade som att det jag hade en subluxation i ryggen som gjorde att musklerna blev spända och gjorde ont.

    Jag hoppas att dina ryggproblem löser sig!

    Med vänliga hälsningar, Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen