Sommaräventyr

Vilket väder vi har! Inte orkar man göra mycket annat än bada och äta glass i denna värmen. Det är tur att det finns AC och svala sjöar! Då kan sommaren bli fylld av äventyr trotts värmeböljan.

Karlskrona

Jag har varit i Karlskrona och besökt min bror som studerar på BTH. Det är en mycket vacker stad! Den ligger vid havet och har mycket spännande historia. Där har vi ätit jätteglassar, åkt skärgårdsbåtar och spelat äventyrsgolf.

Runt Karlskrona går det skärgårdsbåtar i linjetrafik. Med en sådan båt åkte vi ut till Saltö där vi hittade en äventyrsgolfbana med Karlskronas sevärdheter i miniatyr som tema.

På “Glassiären” i Karlskrona får man välja hur många smaker man vill ha, inte hur många kulor. Väljer man två smaker i en våffla får man en hemgjord våffla fylld med mer glass än vad man kan äta! Jag valde en smak i en bägare och behövde en timme för att äta upp min glass. De har ett par sorbeter men de allra flesta smaker är gjorda på mjölk. Personalen har dock mycket bra koll på allergier och var mycket hjälpsamma!

Karlskrona.
Foto: Emma Bohlin 
18 på äventyrsgolfbanan vid Saltö föreställande Skärva gård.
Foto: Emma Bohlin.
Äter glass på Glassiären i Karlskrona.
Foto: Emma Bohlin

Vättern

Jag har också varit ute med min man på Vättern och övernattat. Vi matade katterna, packade, tog med oss middag, åkte ut på sjön och hittade en trevlig strand där vi la till. Där bodde vi sen över natten.

Kväll vid Vättern.
Foto: Emma Bohlin.
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen