Tacksamhet

Denna vecka gör jag ett uppehåll i serien “Mitt hjärta”. Jag tänkte istället berätta om en trettiodagars utmaning jag antagit som start på det nya året. Den kommer från Fabulous appen och i den får man under trettio dagar trettio olika utmaningar för på så sätt få en nystart i livet.

I den andra dagens utmaning är att lista vad man är tacksam över i sitt liv. Denna utmaning tycker jag särskilt mycket om, att reflektera över allt man har att var tacksam över i sitt liv förminskar alla negativa tankar och får tyngande problem att kännas lite lättare att orka med. Därför har jag som vana att försöka avsluta dagen med att skriva ned tre saker jag är tacksam för med dagen som gått. Med  denna utmaning har jag nu gjort mer än så och listat vad jag är tacksam för med mitt liv.

Bildresultat för fabulous att 30 day
Fabulous app 30 dagars utmaning “New year, new you”. Foto: Fabulous app.
Jag är tacksam för min familj. Jag är tacksam för att jag har en man som jag älskar och som älskar mig. Jag är tacksam för mina vänner. Jag är tacksam för att jag har två fina och friska kattbarn.

Jag är tacksam för att jag har ett arbete. Ett arbete jag tycker om att gå till varje dag, med snälla och trevliga kollegor och stimulerande arbetsuppgifter.

Jag är tacksam för att jag har mat på bordet, rent vatten i kranen och tak över huvudet. Jag är tacksam för att jag har tillgång till en mataffär där jag kan välja i princip vad jag vill att äta och dricka.
Jag är tacksam för att jag lever i ett land där jag får stöd och hjälp med saker jag inte klarar av själv och kan leva ett liv på mina egna villkor. Jag är tacksam över att jag har fått tillgång till en utbildning och tack vare det har de kunskaper som jag har. Jag är tacksam över att jag har tillgång till vård och att jag lever i ett land där jag har får den medicin, de undersökningar och behandlingar jag behöver. Jag är tacksam för min rösträtt, min yttrandefrihet och att jag lever i en demokrati.
Jag är tacksam för att andra människor uppskattar det jag skriver. Det gör det än mer värt att fortsätta skriva när jag får höra att det jag skriver når ut och påverkar andra.
Jag är tacksam för att få känna solen skina i ansiktet, att känna mjuk kattpäls mellan fingrarna och grönt gräs mellan tårna. Jag är tacksam för varje dag jag lever och varje ny morgon som jag vaknar. Livet är en gåva och jag är tacksam för det.

Vad är du tacksam för?

Nyår. Foto: Emma Bohlin.

Vill du veta mer om Fabulous appen? Nedan finns en länk med mer information om utmaningen i deras egen blogg. Appen är gratis men har extrafunktioner man kan välja att betala för. Men för att göra den här utmaningen behöver du inte ens appen, du har ju alla utmaningarna här ovanför!
The Fabulous Blogg- 30 day new year new you challenge

Inlägget är inte sponsrat.
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen