Månadens boktips: Mars

Gatukatten Bob är den sanna historien om när James Bowen hittade en skadad, röd gatukatt hopkrupen i huset där han nyss fått en träningslägenhet och var mitt inne i ett drogavvänjningsprogram. Han hade då ingen aning om hur stor betydelse katten skulle få i hans liv. James levde ur hand i mun på Londons gator och det sista han behövde var ett husdjur.

Gatukatten Bob (pocket)

Ändå kunde James inte låta bli att hjälpa den slående intelligenta hankatten, som han snart döpte till Bob. Inom kort var de två oskiljaktiga och deras skiftande, lustiga och emellanåt farliga äventyr skulle komma att förändra deras liv och långsamt läka såren från det förflutna.

Historien om Bob och James har berört många hjärtan. Bob finns vid James sida när de måste ge sig ut i regnet och sälja tidningar för att ha pengar till mat och han finns där när James går igenom tuffa faser av drogavvänjningen. Att ha Bob vid sin sida ger James den motivation han behöver för att fortsätta kämpa när han har det tufft.

Jag älskar katter så det kommer säkert inte som någon överraskning för någon att jag älskar Bob alltså denna bok! Om du också faller för Bob och önskar att historien om honom aldrig ska ta slut? Oroa dig inte! Det finns fler böcker om den gatusmarta röda katten: Mitt liv med Bob, Jul med Bob, Bobs lilla bok om livet och Bob: en ovanlig katt som är skriven för barn runt 12-15. Dessutom blev historien om James och Bob film 2016. I filmen spelar Luke Treadaway James Bowen och katten Bob spelas av den riktige katten Bob.

Vad är ditt bästa boktips? Berätta gärna i en kommentar nedanför!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen