Välkommen på öppet hus

Den tjugonde februari fyllde jag trettio år. Söndagen den 7 juli kommer detta att firas med öppet hus i mitt föräldrahem Eskeberga Grönlid mellan klockan 14-18. Vi firar också att min mor fyller 60 senare i år.

Vill du läsa mer om allt jag uppnått under mina trettio första år av mitt liv kan du läsa om det i inlägget: Mål, livskriser och födelsedagar. Vill du gratulera mig med en gåva kan du läsa mer om vad jag önskar mig och varför här.

Mitt föräldrahem Eskeberga Grönlid är en idyllisk plats. Det är en liten by om ca sex hushåll mitt i skogen utanför Motala kommun ett stenkast bort från Verner Von Heidenstams Övralid. Den som besökt Övralid vet vilken otroligt vacker plats detta är. Har du aldrig besökt denna idyll rekommenderar jag varmt ett besök till vad jag anser är en av de vackraste platserna på jorden. Kanske i samband med besöket till öppet hus firandet den 7 juni?

Foto: Emma Bohlin
Syntolkning: Ett grönskande landskap,
en landsväg som leder till ett rött hus. 

Vägbeskrivning till Eskeberga

Om man kommer från Motala:

Ta riksväg 50 mot Örebro. Sväng vid den första avfarten mot Nykyrka. Sväng därefter direkt till vänster mot Nykyrka industriområde och ta sedan första avfarten till höger. Fortsätt sen i två kilometer rakt ut i skogen upp på berget. När du tror att du kört för långt och överväger att vända är du nästan framme. Ta vänster vid trevägskorsningen mitt i skogen (riktmärke: det står ett elskåp på vänstersidan om vägen). Sen är du framme.

Övralid

Övralid är platsen där nobelpristagaren i litteratur Verner Von Heidenstam levde idag ligger begravd. Från Övralid har man utsikt över större delen av Vättern. Man kan besöka det vackra vita huset och få guidade visningar under sommaren. Intill det vita huset ligger caféet Farfarstugan som har servering hela sommaren. När man står utanför det vita huset och blickar ut över Vättern förstår man varför Heidenstam valde att bygga sitt hem här. Det är också lätt att förstå hur denna miljö kan ge inspiration till vackra ord och prisvärdig litteratur.

Läs mer

http://ovralid.se/

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen