Det blir bättre

Jag har fått min sjukskrivning förlängd. Att vara hemma har gjort nytta och jag gör stora framsteg hela tiden. Nu orkar jag göra saker ungefär varannan dag. Men jag är fortfarande trött.

Eftersom det har gjort nytta att vara hemma och jag fortfarande blir bättre av det kommer jag vara sjukskriven ett tag till. Jag börjar sakta men få tillbaka koncentrationsförmågan. Jag har också börjat få tillbaka skaparglädjen. Jag har både börjat sy, måla och skriva igen. Men när jag koncentrerat mig ett tag blir jag trött och tappar fokus. Då spelar det ingen roll hur mycket jag anstränger mig. Jag får ingenting mer gjort den dagen. Det är ingenting annat att göra än att låta tröttheten ta över och sova några timmar.  Gör jag det orkar jag sitta i mitt hörn i soffan resten av kvällen och se på tv-serier eller kanske till och med en film.

Läs om en vanlig dag från den senaste tiden här

Tur till Linköping och Sya

I fredags var jag och Magnus i Linköping. Jag var på besök på jobbet och lämnade det nya läkarintyget. När jag var där pratade jag lite med de kollegor och chefer som var på plats. Det kändes bra att vara tillbaka på kontoret även om det bara var en kort stund. Jag vill verkligen komma tillbaka till jobbet så snart som möjligt. Jag trivs mycket bra med mitt arbete. På hemvägen stannade vi i Sya utanför Mjölby och fikade på Open New Doors Banhof. Ett mysigt litet café som ligger i ett stationshus mitt emellan Göteborg och Stockholm. Deras sortiment är ekologiskt och växtbaserat. Jag har länge velat åka dit och det var lika trevligt som förväntat!

Foto: Emma Bohlin.
Syntolkning: En metallskulptur av en ko i olika färger. 

Foto: Emma Bohlin
Syntolkning: Ett tvåvånings tegelhus.
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

2 svar på “Det blir bättre

  1. Det förstår jag påverkar ditt liv! Jag har c:a fem kroniska, många av dem Dolda sjukdomar, men nog lindrigare än din. Men de påverkar mitt liv, som epilepsi i drygt 50 år och neuropati = känselbortfall i vader o fötter, kan inte gå på ojämn mark så långt. Hur gammal är du? Jag har fyllt 66 år i år. Lastgammal! 😀

  2. Hej Jane! Kul att su hittat hit till min blogg ?

    Jag är 30-år sedan i februari. Jag tycker dock inte att man ska låta en siffra definiera vem man är, man är inte äldre än man känner sig i själen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen