Jag har spenderat mycket tid ute på Vättern i sommar

Min sommar

Nu var det ett tag sedan jag hördes av här i bloggen. I sommar har jag återhämta mig efter en jobbig vår genom att njuta av sommaren. Då har jag inte orkat skriva lika mycket här i bloggen som jag brukar. Det här är en sammanfattning av min sommar.

I sommar har jag gått många “kattenader” (en katt-promenad) och gjort många utflykter tillsammans med Bagheera och Lucifer, lyssnat på många ljudböcker och framförallt tagit många tupplurar. Jag har behövt varit väldigt trött efter vårens ansträngningar. När man är totalt utmattad finns ingenting som är så härligt som att ta en tupplur.

När Magnus har haft semester har umgåtts mycket med familj och vänner. Tillsammans har vi spelat sällskapsspel, tittat på film och ätit god mat. Även om allting är upp-och-ned i år har det vackra vädret möjliggjort att kunna träffa människor utomhus eller några få om man är noggranna med avståndet utan att bryta mot myndigheternas rekommendationer. Det laddar batterierna med sociala interaktioner vilket är minst lika viktigt för att orka som att ta hand om kroppen.

Läs mer om hur min vår har varit här.

Sommar, båt och bad

Det är bäst att passa på att njuta av sommaren och solskenet så länge det varar. Jag har turen att ha tillgång till båt på både mina föräldrars båt på Vättern och en båt på Boren som jag och maken delar med hans föräldrar. När Magnus fiskar ligger jag och vilar med med en ljudbok. Varm från solen gungas jag till ro av små krusningar på vattenytan. Där mår jag bra. Men för mig finns det risker med livet på sjön. Det senaste hyss min kropp hittat på när jag nyligen var ute på en båttur och badade med vänner. När jag skulle dra mig upp ur vattnet från båtstegen gick min arm ur led. Jag tappade då greppet och slog benet i. Som tur var stod min man i närheten och drog upp mig i den andra handen så att jag kunde vrida armen i rätt läge igen.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen