Månadens boktips: Juli

Katten Cleo : hur en kaxig katt hjälpte en familj att läkas (pocket)

Katten Cleo: hur en kaxig katt hjälpte en familj att läkas är den sanna historien om familjen Brown från Nya Zeeland. Historien börjar när sonen Sam ska få en kattunge i nioårspresent. Mamma Helene, bokens jag och författare, är tydlig med att hon är hundmänniska, hon tycker att man, barn och golden retriever räcker alldeles utmärkt. Men när hon ser den lycklige Sam hålla upp en nyfödd svart kattunge kan hon inte stå emot. Det blir bestämt att kattungen ska bli en del av deras familj så snart den är tillräckligt gammal. Sam är överlycklig och kan knappt vänta!

En vecka senare händer det otänkbara. Sam omkommer i en tragisk bilolycka när han korsar vägen för att bära en skadad duva till veterinären. Familjen är förkrossad. Några dagar efter den hemska händelsen levereras en låda till familjen. I lådan finns den svarta lilla katten Sam valt ut åt sig. Helene ser kattungen som en påminnelse om sin förlust och vill skicka tillbaka den men lillebror Rob ser det inte så, Rob vill behålla katten får att få behålla en del av sin bror. När Helene ser Rob le för le igen för första gången sedan olyckan är allt tvivel som bortblåst. Katten är där för att stanna.

Det som följer är en rörande historia om hur en liten katt med sin kusliga förmåga att alltid dyka upp när någon i familjen är riktigt ledsen för att finnas i närheten och skänka tröst. Hon lättar också med sitt obekymrade sätt upp den tryckta stämningen och hjälper på så sätt familjen i sorgearbetet.

Det kommer nog inte som någon överraskning för någon att jag älskar denna bok! Boken är ännu ett argument till varför katter är bäst och beskriver katters fantastiska egenskaper på ett fint sätt. Har man en katt är man aldrig riktigt ensam, särskilt inte när man mår dåligt. Om du också tycker om den här boken och vill ha mer så har jag goda nyheter. I uppföljaren Katter och döttrar berättar Helen öppenhjärtigt om kampen mot cancer, om moderskärlek och om hur stor skillnad en liten katt kan göra.

Vad är ditt bästa boktips? Berätta gärna i en kommentar nedanför!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

2 svar på “Månadens boktips: Juli

  1. Den måste jag ta mig tid att läsa! Om du inte har läst "Gatukatten Bob" borde du göra det. Den är en av mina favoriter och handlar också om hur en katt kan förändra ens liv till det bättre.

  2. Vad roligt att du vill läsa boken ?

    Gatukatten Bob har jag läst och tycker mycket om. Jag skriver om den boken i Mars boktips tidigare i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen