En dag i solen

Semestertider, solsken, brunbränd hud och rofyllda dagar. Alla finner ro och vila på olika sätt. Många passar på att resa eller renovera. Andra läser böcker i hemmets lugna vrå. Själv skulle jag inte göra något hellre än att resa men min kropp vill att jag stannar hemma för stunden. 

Utanför fönstret hörs ljuden från sommarlediga barn som leker. De åker sparkcykel och spelar boll. Luften doftar sött av blommor. På kvällen blandar sig blomsterdoften med lukten av tänd grillkol. Jag ligger under min favoritfilt i soffan och ser på serier på Netflix. Det gör jag så ofta att soffan har börjat forma sig efter min kropp. Ingen annan tycker att min plats i soffan är bekväm längre. Därför får jag också alltid ha min plats ifred. Från platsen där jag ligger behöver jag bara sträcka ut armen för att nå allt jag behöver. Allt står bredvid mig på bordet. Dessutom ligger det en katt i min famn och en på golvet bredvid mig. De är aldrig långt borta när jag vilar. 
Foto: Emma Bohlin
Syntolkning: Strålande sol, blå himmel och ett par vita moln
över ett blått vatten som sträcker sig ända till horisonten.

Eftersom jag fortfarande är mycket trött är det svårt att kunna komma ut och göra saker om dagarna. Min taktik just nu är att försöka hitta på roliga saker för att ha lättare att kunna hålla igång en stund. Igår följde jag därför med min man när han skulle spela diskgolf och gick en promenad när han kastade. Det var soligt och härligt att gå i skogen tillsammans men också mycket tröttande.

Foto: Emma Bohlin.
Syntolkning: En man med långt brunt hår sedd bakifrån med
svart T-shirt, gröna shorts och
en röd väska på axeln går över en grön gräsmatta.  

När jag kom hem ville jag egentligen bara sova. Jag var varm, hungrig och hade ont efter promenaden. Men någon vila hann jag inte med för det var bestämt sedan tidigare att jag skulle med familjen ut på naturkryssning med fartyget Kung Sverker på Vättern. För att klara göra mig redo fick jag snabbt fylla på med smärtlindring och mellanmål.

Platens punkt. Skulptur i Motalaviken.
Foto: Emma Bohlin.
Syntolkning: Blå himmel med vita moln.
En skulptur på en plattform i vatten.

Innan medicinerna och maten verkade var jag på dåligt humör eftersom jag mådde så dåligt. Men så fort de hade effekt och vi la om ut på Vättern började jag kunna njuta av att vara ute på vattnet. Guiden berättade om öarna vi passerade och under turen bjöds vi på kaffe/te och bulle. När jag väl satt med vinden i håret ute på Vätterns öppna vatten var jag glad att jag hade följt med. Kryssning var härlig!

Den kvällen somnade jag lätt och sov bra hela natten.

Läs mer:

Läs mer om hur jag planerar en resa i inlägget: Semesterresor
Läs även: “Att resa som kroniskt sjuk” på Lungan i stormen. Här finns massor av bra tips och råd för den som är kroniskt sjuk och som vill ut och resa. 

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen