Mörkret återvänder

Löven skiftar färg. Solen går ner tidigare och tidigare. Det är dimmigt och kyligt på mornarna. Det är svårt att förneka det längre. Hösten är här. Jag som föredrar de varma månaderna väljer att blunda för detta faktum in i det längsta men nu börjar det bli svårt.

Foto: Emma Bohlin
Syntolkning: Två skålande champagneglas.
Eftersom jag inte mått så bra den senaste tiden har jag försökt att fokusera på det positiva i livet. Denna månad firade jag och Magnus att vi har varit tillsammans i åtta år. Vi firade med filmkväll en god hemlagad middag och en liten flaska bubbel. Så satt vi tillsammans i soffan och skålade. Vi har också firat att Magnus och Lucifer fyllt år nu i helgen. Lucifer fick kattmynta, sitt favoritgodis och en ny klösbräda. Han verkade mycket nöjd med sitt tvåårsfirande. Magnus firade vi med fika tillsammans med familjen. Han fick en ny elvisp vilket var precis vad han önskat sig!

Läs mer om hur jag mått den senaste tiden i inlägget Tre steg bak två steg fram

Jag börjar må bättre igen efter fallet för några veckor sen även om armen fortfarande gör ont. Månaden som kommer kommer arbetar jag halvtid som vanligt igen. Denna månad är det Bagheeras tur att fylla år. Det är svårt att förstå att han fyller nio år. Det känns som att det var alldeles nyss vi hämtade honom som tvååring på Fiahemmets katthem i Norrköping.

Händer i bloggen i Oktober

Tipsserierna “Månadens boktips” och “Månadens #FF” fortsätter denna månad. Jag har nu börjat komma igång att skriva mer och mer och planerar att fortsätta att skriva serien “Personer med funktionsvariation missgynnas ekonomiskt”. Rapporten från Jämställdhetsmyndigheten innehåller massor av intressanta siffror så kolla gärna in den!

“Ekonomisk jämställdhet för kvinnor med funktionsnedsättning – kartläggning av utmaningar för att nå det andra jämställdhetspolitiska delmålet” (2019) går att hitta här. En analys av rapporten i korthet finns här

Jag har tidigare skrivit att jag planerat fortsätta skriva serien om “Mitt hjärta”. Min intention har hela tiden varit att skriva klart serien så snart som möjligt. Sakta men säkert växer resten av historien fram. 

Den första delen av serien “Mitt hjärta” finns här
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen