Helgdagar & Vardagar

Helgdagarna som varit har jag tagit det lugnt, läst böcker, ätit god mat, tränat lite och vilat massor. Jag har gått kattenader med Bagheera och Lucifer. Bagheera älskar att gå ut. Lucifer är inte lika övertygad än. Vi övar och det går bättre hela tiden. Nu när helgerna är över återgår rutinerna till vardagslunken.

När jag tar på mig ytterkläder, tar upp kattkopplet och ropar på Bagheera kommer han springande och ställer sig vid dörren. Han är alltid redo för en promenad! Han tycker aldrig sätter på honom hans koppel tillräckligt snabbt eftersom han alltid är ivrig att få komma ut. Så fort dörren öppnas springer ut!

Mer om Baheera på kattenad här.

Foto: Emma Bohlin.
Syntolkning: 

Lucifer är inte lika övertygad som sin bror om promenader. Eftersom jag hoppas att han också ska lära sig att tycka om att gå ut med mig och Bagheera övar vi på hans villkor. Bagheera går först och Lucifer får sitta i en väska på min mage när vi går ut. Då kan han uppleva världen ute på sina villkor. 
Min man har varit ledig över helgerna. När han var ledig passade vi på att åka till Mjölby och bada på Lundbybadets relaxavdelning. Lundbybadet erbjuder en avslappnande och lung miljö. Där finns bubbelbad, kallbad, ång- och torrbastu. Relaxen har 18 års gräns. Det vill säga alla vinterlovs-lediga barn var i stället ute i äventyrsbadet istället. Det var trevligt att få en lugn stund tillsammans.

Min bror har varit i stan och hälsat på när han haft några lugnare veckor i skolan. Vi firade nyår tillsammans. Vi åt god mat som min man lagat och spelade spel. Vid tolvslaget sabrerade min man en flaska bubbel som vi skålade in det nya året med när vi tittade på fyrverkerierna över kvarteret. 

Just nu känner jag mig lite omotiverad och trött. Det beror mycket på vädret. Jag ska börja studera igen. Jag ska läsa en kurs som handlar om hållbar kommunikation. Samtidigt som jag fortfarande söker jobb. Jag planerar också att gå en av en av Hörselskadades Riksförbunds kvällskurser och lära mig grunderna i teckenspråk. Det känns bra att jag kommer att ha någonting att göra om dagarna. Förhoppningsvis kommer det hjälpa mot vintertröttheten och göra mig lite piggare. 
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

2 svar på “Helgdagar & Vardagar

  1. Lundbybadet är så himla fint! Köpte kort där för mitt friskvårdsbidrag när jag var preggo med Maja, älskar deras bubbelpooler. ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen