En dålig dag

Idag är en dålig dag. Mina leder värker och jag är trött. Förra veckan började jag arbeta igen. Det känns bra att vara tillbaka på på jobbet men även om jag bara arbetar ett par timmar om dagen tar det på krafterna.

Jag har tidigare berättat att jag ska börja arbeta efter en tids sjukskrivning i inlägget: Sommarnätter

När jag var på väg hem från jobbet en av dagarna denna vecka var tåget försenat. På grund av sabotage var det enkelspår som gällde en del av sträckan mellan Norrköping och Linköping för all tågtrafik. Det visade sig att någon låst fast ett cykellås i kontaktledningen. Det var lite svalt i luften och jag frös så jag gick och köpte en kopp te på Espresso House att värma mig med när jag väntade. Efter en halvtimme satt jag i alla fall på tåget men när jag kommit ungefär halvvägs hörs en röst i högtalarna. Jag spänner mig redan innan jag hört meddelandet, jag brukar inte tycka om vad de har att säga i de här situationerna. “Tåget är inställt från Mjölby och buss ersätter. Det kommer att bli ett snabbt byte så det är raska steg till bussen som gäller!” Det var som jag trodde, jag gillade inte meddelandet alls! Jag suckade högt för mig själv. “Snabbt byte” Eftersom jag vid flera tillfällen varit med om att jag inte hunnit med byten i liknande situationer tog jag mig bort till tågvärden och bad denne kontakta busschauffören och se om det fanns möjlighet att vänta tills jag var med så att jag kunde få slippa vänta på nästa. När man inte rör sig så snabbt och måste vänta på hissar går det inte att ta “raska steg” för att hinna med en buss. Men bussen väntade så att jag hann med den och när jag kom hem somnade jag så fort jag lagt mig ner i soffan.

Det är flera saker som gör mig extra stressad och trött just nu. Ibland kommer alla kallelser till alla vårdkontakter samtidigt. Det känns så i alla fall. Just nu när semestrarna börjar ta slut är en sådan period. Det påminner mycket om när jag gick i skolan och alla lärare planerade prov i sina respektive ämnen utan att prata med varandra så att det slutade med fyra prov samma vecka. Mina hjälpinsatser har också strulat den senaste tiden eftersom det både semestertider och personal har varit sjuk är svårt att hitta vikarier. Teknikproblem har gjort att jag missat en behandling hos massör/kiropraktor och jag har därför extra ont i min rygg. Dessutom mår min pappa som sedan tidigare haft problem med ryggen fortfarande dåligt och är nu inlagd på sjukhus. 

Foto: Emma Bohlin
Syntolkning: Svartvitt foto på en leende kvinna
med uppsatt hår och med hörlurar i öronen.
Texten: “Tillbaks på pendeln efter 6 veckors sjukskrivning.
Länsstyrelsen here i come!” står skrivet över bilden.

Läs mer:

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen