Månadens boktips: Januari

Foto: Emma Bohlin
Suntolkning: Boken “Möjligheter” med en ung man
i rullstol på omslaget ligger på en grå filt och en röd tomteluva.

Årtiondets första boktips är Aron Anderssons Möjligheter: låt ingen bestämma vad som är möjligt för dig. Jag fick ett signerat exemplar av boken i julklapp av mina svärföräldrar. (Tack så mycket Anne-lie och Frank!)

Aron Andersson hade cancer som barn. När han var 9 år opererades han för cancer vilket resulterade i att han förlorade en stor del av funktion i benen. Vägen tillbaka till livet var lång och tuff men tack vare idrotten hittade han tillbaka till någonting han verkligen älskar att göra. Han fattade tidigt beslutet att inte låta rullstolen hindra honom, utan i stället såg han vilka möjligheter som öppnades.

Han blev elitidrottare och senare äventyrare, föreläsare och författare.  I boken berättar han om hur dit han är idag och delar med sig av tips och råd för att hjälpa andra att lyckas nå sina drömmar. I 7 steg får vi ta del av hans tankar, idéer och strategier för att få ut det bästa av livet. I boken varvas historier från Arons liv med berättelser om personer han mött, tips och goda råd. 

Aron Andersson är en fantastiskt inspirerande person. I boken får jag intrycket av att han är både ödmjuk och rolig. Han berättar flera personliga historier och bjuder mycket på sig själv. I samband med sina äventyr samlar han in stora belopp till barncancerfonden. Efter allt han gått igenom som barn är det lätt att förstå att organisationen ligger nära hjärtat.

Läs även månadens månadens Månadens följarfredag: September 2019 där jag tipsar om att följa den inspirerande Aron Andersson i sociala medier. 

Vad är ditt bästa boktips? Berätta gärna i en kommentar nedanför!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen