Månadens följarfredag: Januari

Idag är det månadens följarfredag här i bloggen! (#FF, följa fredag. Kommer ifrån engelskans follow friday.) Sista fredagen varje månad vill jag tipsa om ett konto i sociala medier jag tycker alla borde följa! Det kan till exempel vara en organisation med mycket bra resurser, personer med positiv inställning till livet eller företag jag gillar. Månadens följarfredagstips är Linda-Marie Nilsson.

2012 publicerade Linda-Marie Nilsson en bikinibild på Facebook som fick viral spridning i världen. Bilden fick över 80 000 gilla-markeringar och omskrevs av medier som brittiska The Sun, Aftonbladet och Expressen. Linda-Marie Nilsson började sin karriär som journalist för kvällstidningen Aftonbladet 2013. Hon har därefter även arbetat som skribent på Expressen. Under sin tid som journalist har hon skrivit flera uppmärksammade krönikor om kroppsideal, kroppsskam kroppspositivism och allas rätt att få vara som man är. Allt sedan tiden som reporter har det här perspektivet blivit hennes signatur.

År 2018 debuterade Linda-Marie Nilsson med boken Så lärde jag mig att älska min kropp. Läs mer om boken i inlägget Läslust och samhällsnormer

Idag är Linda-Marie influenser och kroppsaktivist. Hon refererar ofta till sina följare som sina “finisar”. Förutom det fantastiska budskap som hon sprider tycker om att följa Linda-Marie eftersom hon bjuder på sig själv och är så öppen och ärlig. Via sina sociala medier publicerar hon innehåll med temat kroppsaktivism där hon använder sin egen hashtag: #allastorlekarärvackra. Hon har många strängar på sin lyra. Allt ifrån blogg, podd till instagram och youtube hinner hon med. Följ Linda-Marie Nilsson via sociala medier via, hennes blogg, facebooksida, instagram, youtube, snapchat och twitter som du hittar genom att följa länkarna.

Läs även:

Aftonbladet- Hennes bikinibild gillas av tiotusentals
Krönikor av Linda-Marie Nilsson i Expressen

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen