En vanlig vecka

Under hela förra året har jag inte satt min fot på gymmet förrns i december. Nu har jag sakta men säkert kommit igång med träningen igen. I måndags har jag varit på habiliteringen och träffat min fysioterapeut för att tala om min bråkiga armbåge. Vid mitt förra besök på habiliteringen fick jag med mig några övningar att göra hemma. Men redan vid det besöket visste jag att det var tveksamt att jag skulle göra dem. När jag fick övningarna och jag och fysioterapeuten skulle gå igenom dem tillsammans hoppade min armbåge till. Det gjorde inte ont men det var otäckt, riktigt otäckt! För att komma igång att använda min arm igen och stärka musklerna runt armbågen har jag i stället jag börjat träna på gym igen. Eftersom jag inte vågar göra övningarna jag fått från habiliteringen men tränar armen på annat sätt kom i överens om att det är lika bra att jag fortsätter träna som jag gör.

Läs mer om min väg tillbaka till gymmet i inlägget: Det tar aldrig slut

Lucifer brukar hålla mig sällskap när jag läser. 
Foto: Emma Bohlin
Syntolkning: En svart katt med gröna ögon
ligger hopkrypen under en stickad filt.
Katten har blicken vänd mot kameran. 
Förutom att träna har jag också börjat studera denna vecka. Det känns bra att ha en meningsfull sysselsättning igen. Kursen verkar intressant och spännande. Jag ser fram emot att lära mig mer.

Biblioteket i Motala är nyrenoverat och nyinvigdes nu i veckan. Jag var där tillsammans med min mamma och lyssnade på talen, såg banden klippas och tittade på de nyrenoverade, ljusa, fina lokalerna. Efteråt gick vi till ett fik och satt länge och pratade över varsin kopp te och en chokladboll.

Igår var jag på nätverksträff med Riksförbundet sällsynta diagnoses nätverksgrupp för sydöstra regionen. Det var en trevlig och givande dag med många intressanta möten och samtal. Är du själv medlem i Riksförbundet sällsynta diagnoser (Annars kan du alltid bli?) är de olika regionala nätverksgrupperna på Facebook ett tips om du inte redan är med där! Sök till exempel på Sällsynta diagnoser, nätverk syd, sydöst, norr eller väst så kommer grupperna upp.  
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen