Hållbar hårdrock

Mitt under årets Sweden Rock Festival fick jag en fråga om att delta i festivalens hållbarhetsarbete av en av festivalens samarbetspartners LiveGreens hållbarhetsdetektiver. De ville intervjua mig med inriktning på mitt perspektiv som rullstolsburen besökare med bakgrund inom hållbarhetsarbete och funktionsvariationsfrågor. Självklart ställde jag upp! Under intervjun berättade jag om bra och dåliga upplevelser som jag haft under mina år som festivalbesökare. Jag berättade om saker som jag observerat att festivalen gör fantastiskt bra och saker som jag anser kan förbättras.

Det jag lyfte fram i intervjun var det här:
Förbättringspunkter

  • Det är ofta fullt på rampen och platserna på campingen brukar ta slut. Därför behöver de byggas ut så att det ges plats åt fler.  
  • Rampen sitter högt. Den skulle kunna sänkas 30-60 cm. Dels för att de som står på den inte ska skymma sikten lika mycket. Dels för att rampen upp till platån är mycket brant och det kan vara svårt att ta sig upp. Speciellt om det har regnat. 
  • Till i år har festivalen ändrat utformningen på festivalområdet och minskat på antalet toaletter. Det har resulterat i att det finns för lite toaletter. Köerna är mycket långa, ibland kan man få vänta i en halvtimme. Det blir då speciellt ett problem när man är har behov av en anpassad toalett av någon anledning eller inte klarar av att köa så länge.
  • Det skulle behövas mer ställen att sitta ner på. Alla klarar inte av att gå en hel dag. men kan heller inte sätta sig på marken. Många bär med sig en campingstol men alla har inte en, har inte tänkt på det eller orkar inte bära en. 

    Foto: Emma Bohlin
Det festivalen gör bra är mycket. Det är därför vi kommer tillbaka år efter år. 
I år har det satts upp nya skärmar framför festival stage vilket gör att de på rampen ser mycket bättre. Det finns ett bra utbud av mat. Det finns något för alla. Festivalen arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan och att främja jämställdhet inom musikbranschen. Det viktigaste är den goa stämningen och alla trevliga människor. 
Sammanfattningsvis: Sweden Rock Festival är AWSOME!

Läs mer:
https://www.swedenrock.com/festival/hallbar-hardrock 

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen