Hårdrock är kärlek

Årets upplaga av hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival var het! I bokstavlig mening. Var man än vände sig såg man halvnakna kroppar, brända axlar och alkoholhaltiga drycker. En farlig kombination men festivalen påminde enträget via kringvandrande publikvärdar och storbildsskärmarna om vatten och bad besökarna ta hand om varandra i värmen. Kranar finns på flera platser inne på området där besökarna kan fylla sina flaskor. För de besökare som ändå inte klarar solen finns röda korset, landstinget och räddningstjänsten på plats för små och stora insatser.

Festivalområdet blev i år snart enda stort dammoln. Sol och torr, dammig luft, ingen skugga. Då är det gött med ett dopp i havet! Bara några hundra meter från festivalområdet ligger en sandstrand där överhettade festivalbesökare kan ta ett dopp. Har du glömt packa badkläderna, inga problem! Näcka! Här accepterar vi varandra som vi är! Nakenbadare, toplesssolare, fullt påklädda solhatare, kom som du är och var dig själv! Vi dömer ingen. Någon kanske tittar en gång extra för att de beundrar ditt mod eller tycker du är snygg men de dömer dig inte. Inte på Sweden Rock!

Foto: Emma Bohlin

Hårdrock förenar

Hårdrockare är bra på att ta hand om varandra. Ligger någon orörlig i solen dröjer det sällan länge innan förbipasserande ingriper och kontrollerar läget. Om den som ligger där på marken är en främling är detta bara ett tillfälligt tillstånd. Hårdrock knyter oss samman. En främling är en vän som du ännu inte träffat, och en vän kan man inte låta fara illa! Det är hårdrockarnas sätt.

Läs mer om min kärlek till festivalen i det här inlägget.

På hårdrocksfestival har jag aldrig upplevt problem med bråk som kvinna känt mig otrygg. Jag tror att det har att göra med flera saker. Åldersspannet på både artister och publik i hårdrocksgenren är mycket brett. Det rullar både rullatorer och barnvagnar sida vid sida på en typisk hårdrocksfestival. Alla som besöker festivalen är där för musiken och vill se sina idoler uppträda. På årets Sweden Rock Festival spelade totalt 82 band. Jag tror att det är därför stämningen är så fantastiskt.

Läs mer om festivalen på deras webbplats: https://www.swedenrock.com/

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

2 svar på “Hårdrock är kärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen