Ge oss mera hårdrock

3…
2…
1…
Nu!
Nu gick tåget! Äntligen är jag på väg mot mitt tionde Sweden Rock Festival. WOHO! En vecka i det svenska hårdrockens mecca. I en vecka kommer jag att vara omgiven av allting hårdrock.

Vi åker ett gäng vänner varje år och bor tillsammans i husvagn på Norje boke camping under festivalen. Med i packningen finns hemlagad mat kyl, micro, partytält och campingutrustning. I år är den veganska menyn: curry, oköttbullar, bulgursallad med srirachamayo och vegansk fetaost, lasagne och rabarberpaj med vegansk vaniljsås. Vi brukar vara där drygt en vecka, beroende på jobb/skola och andra förutsättningar och har det så bekvämt man kan ha det på en festival. Vilket är ganska så bekvämt faktiskt!

Själva festivalen pågår i fyra dagar. Från onsdag-söndag. Onsdagen är mjukstart och lite uppvärmning. Sen drar det igång på allvar. Då gäller det att vara i form! Det är många konserter som ska hinnas med, många band som ska upptäckas och gamla favoriter som bara inte får missas!

Stämningen är helt fantastiskt. Den är faktiskt svår att beskriva. Ingen annanstans är en så stor grupp människor som inte har något annat gemensamt än musik så mycket gemensamt. Alla du möter är dina vänner. Din familj. För att ni älskar samma musik! Kön, religion, funktion eller hudfärg kvittar! Det är befriande.

Läs mer om gemenskapen på Sweden Rock Festival: här.

Hårdrock är för funkisar också

Festivalen tar ett stort ansvar för att alla ska känna sig välkomna och ha en bra festivalupplevelse. Alla som har behov av tillgång till camping med anpassade duschar och toaletter, handikappentré eller parkering har möjlighet att ansöka om att få bo på handikapp campingen via deras hemsida. De har begränsat antal platser så det gäller att vara ute i god tid. Ledsagare som besöker festivalen i tjänsten med betalande brukare går in på festivalen gratis. Framför de två stora scenerna finns handikappramper och de andra två scenerna ligger i en sluttning, handikapptoaletter finns på flera platser på området.

Underlaget är väl det största problemet! Jag som inte kan köra min rullstol själv utan behöver en ledsagare är glad över alla snälla och starka människor som finns överallt och inte är sena att erbjuda min man hjälp i de värsta gräsiga backarna.

Det är alltid god stämning på HK-campingen och på ramperna. Alltid känner man igen någon från tidigare år. Antingen någon i rullstolen bredvid, ledsagare eller personal på festivalen. Sen några år bor jag inte på HK-campingen utan har flyttat in hos ett annat gäng sen jag blev tillsammans med en av dem. (Hur det gick till är också en festivalhistoria till stor del, men det får bli ett annat inlägg.)

För den som skulle vilja besöka Sweden Rock Festival men tvekar på grund av osäkerhet över tillgänglighet säger jag: go for it! Med lite planering, god vilja och lösningsförmåga fixar man det mesta. Det är en fantastisk festival och om något oväntat skulle inträffa har du 30 000 nya vänner att be om hjälp!

Handikapsantré/familjeentré skylt vid en hårdrocks festival. Symbolerna har långt hår och nitarmband för att symbolisera hårdrock.
Foto: Emma Bohlin

Läs mer om hur Sweden Rock Festival arbetar med tillgänglighet här: Tillgänglighet

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Ett svar på “Ge oss mera hårdrock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen