Balkonghäng i solen och förelsäningsförberedelser

I går satt jag i solen på balkongen och skrev föreläsning. Sämre kan man ha det. Visst är det pollen i luften som gör att jag har svårt att andas men jag KAN INTE låta bli att gå ut när det är så här härligt! Jag får skylla mig själv. Jag har faktiskt hållit mig inne större delen av helgen fram tills igår eftermiddag, så jag känner mig ändå relativt duktig. Bagheera tycker också att det är skönt ute så han höll mig sällskap. 

Den 24/4 ska jag hålla föreläsning kl 18.30 om social hållbarhet Motala stadsbibliotek. Jag håller på att förbereda den nu! Hållbarhet tycker jag är ett spännande ämne. Det första man brukar tänka på när man hör ordet burkar vara miljö men för att vi ska uppnå ett hållbart samhälle krävs det att vi gör så mycket mer än stoppar klimatförändringar, återvinner vårt avfall och äter mer ekologiskt. I begreppet hållbar utveckling integreras tre dimensionerna av hållbarhet: social, ekonomisk och miljömässig.

Därför antog FN:s medlemsländer 2015 Agenda 2030. Vilket är en universell agenda som inrymmer 17 globala globala mål för hållbar utveckling. De globala målen och Agenda 2030 är den mest ambitiösa överenskommelsen för hållbar utveckling som världens ledare någonsin har antagit.  Med Globala målen har världens ledare förbundit sig till att uppnå tre fantastiska saker fram till år 2030; att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen och att lösa klimatkrisen.

“Vi är den första generationen som kan utrota fattigdomen, och den sista som kan bekämpa klimatförändringarna” 
-FNs generalsekreterare Ban Ki-moon

Jag tycker att detta är ett extremt viktigt ämne. Det är en av anledningarna till att jag skriver den här bloggen och det är vad min föreläsning kommer att handla om. Jag hoppas att jag får se många av er där! Välkomna!
Foto: Emma Bohlin. Äter morötter och skriver föreläsning.
En av mina källor: “Frän idiot till medborgare av Karl Grunewald”. 

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen