Sköna Maj

Tiden går fort när man har roligt. Det är redan Maj! Vädret är varmt och härligt men det är lite för varmt och torrt just nu. Länsstyrelsen har utfärdat eldningsförbud för Östergötland. Här i Motala där jag bor har det brunnit det på flera ställen i flera dagar nu. Det är inte bara här i Östergötland som det brinner och är torrt, hela Hela södra Sverige är torrt och brandrisken är stor! Som miljövetare kan jag inte låta bli att sätta detta extremväder i samband med klimatet. Att det finns klimatförändringsförnekare har jag mycket svårt att förstå! Effekterna är redan här och det är bara början.

Det positiva är att värmen är skön! Jag mår bra och trivs med värmen. När jag mår bra så har jag en tendens att ta i lite för mycket. De som följer bloggen blir nog inte ett dugg förvånade när jag berättar att jag har gjort det igen…

Läs mer om min tendens att göra mer än vad jag egentligen borde i inlägget: 

Denna gång beror det på att elopeden jag använder på jobbet har slutat att fungera. Men eftersom jag mått så bra den senaste tiden så har jag tänkt att jag kan väl prova att gå lite! Såklart har jag gått mycket mer än vad jag egentligen klarar och nu går jag på kryckor. Jag har fått hjälp att laga elopeden i helgen och den ska nu bara transporteras tillbaka till jobbet så snart som möjligt. Bara jag kan börja att använda den igen hoppas jag smärtan ska bli bättre så att jag ska kunna gå igen!

Läs mer:

DN- Här brinner det i Sverige – läget just nu UPPDATERAD 2019-04-25

Foto: Wilfried Santer via Unsplash

Detta händer i bloggen i Maj

I maj kommer historien om om “Mitt hjärta” fortsätta. Historien är inte färdigskriven och jag minns mer och mer allt efter som. Jag är inte klar med skrivandet och jag vet inte hur lång den kommer att bli ännu. De senaste avsnitten har varit extra svåra att skriva eftersom det handlat om några av mina jobbigaste minnen från tiden i Bryssel. Nu börjar i alla fall min vistelse i Belgien att lida mot sitt slut och snart ska jag äntligen få komma tillbaka hem till Sverige igen.

Den första delen av serien “Mitt hjärta” finns här
Tipsserierna “Månadens boktips” och “Månadens #FF” fortsätter självklart också denna månad! Jag ska också skriva och berätta mer om föreläsning “Hur når vi ett hållbart samhälle för alla?” som jag höll Motala Bibliotek den 24 april. Föreläsningen innehöll allt från Agenda 2030, historia, statistik till tips och idéer om vad var och en kan göra för att bidra till ett samhälle där alls kan delta på lika villkor. Många av de saker jag tog upp i föreläsningen har jag redan skrivit om här i bloggen men det som jag ännu inte hunnit skriva tänkte jag berätta mer om denna månad!
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen