Kroniska sjukdommar tar inte paus under en pandemi

Livet fortsätter även i en kris. Naturen tar ingen hänsyn till att en samhällskris. Våren med allt vad den innebär har klampat in med stormsteg. Jag älskar våren samtidigt som jag hatar den. Som vanligt denna årstid när solen strålar och världen grönskar sitter jag innanför stängda dörrar och fönster. Jag vill vara där ute i våren men kan inte. Istället kämpar jag för varje andetag. Inte på grund av någon otäck influensa, anledningen till att jag har andningsbesvär, snuva och hostar är pollenallergi!

Läs mer om min hat-kärlek till våren här

Jag har varit tvungen att öka min medicinering för att ta mig genom dagarna. Det betyder också att biverkningarna från mina mediciner ökat. Jag känner mig rastlös och darrar som ett asplöv hela dagarna. Samtidigt är jag totalt utmattad av ansträngningen att hela tiden ha svårt att andas. Avvägningen om hur mycket extra medicin som är lagom mot hur mycket biverkningar jag står ut med är en svår ekvation. Magnus har hjälpt mig att ordna en luftrenare som jag hoppas ska hjälpa.

Foto: Wilfried Santer via Unsplash
Syntolkning: Lila och vita krokusar i vårtorrt gräs.

Jag spenderar mina dagar med att vila, att titta på serier och de stunder jag orkar hålla koncentrationen arbetar med bloggen och studerar. I helgen skrev jag hemtenta i den deltidskurs i kommunikation som jag läser på distans vid Halmstad högskola just nu. Trotts att jag inte mår bra och att jag inte kände mig nöjd med det jag skrivit blev jag godkänd!

Jag skrev nyligen att jag inte är orolig för corona. Sedan jag skrev det inlägget har utvecklingen i världen inte direkt varit positiv, ändå är jag fortfarande inte orolig. Detta trots att även personer i min omgivning påverkas av den rådande pandemin. Jag har just fått besked om att en släkting som arbetar inom vården testat positivt för viruset och vårdas nu med relativt lätta symptom i hemmet. Jag står fast vid det jag skrev och litar på att min släkting kommer att få bra vård om hon behöver det. Samtidigt fortsätter människor att vara sjuka även av andra orsaker än corona. Pappa är tillbaka på sjukhuset och håller på med vad som förhoppningsvis blir hans sista behandling.

Bloggen i April

Denna månad planerar jag att fortsätta med tipsserierna “månadens boktips” och “månadens följarfredag #FF” som vanligt. Jag har också andra tips på gång! Dessutom tänkte jag skriva och berätta om kvällskursen i teckenspråk jag läser just nu.

En av de svåraste sakerna med att blogga är att välja vad man ska skriva om. Jag är alltid intresserad av att veta vad du som läsare vill att jag ska skriva om! Berätta gärna i kommentarerna vad DU vill att jag skriver om?

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen