Mina top tre tips för att bli vän med hösten

Jag föredrar sommar, sol och värme. Höst, kyla och mörker är jag mindre förtjust i. Jag och hösten är inte direkt bästa vänner. Nu är det dock så att årstiderna skiftar oavsett vad jag tycker om den saken och därför gör jag mitt bästa för att jag och hösten ska trivas ihop och göra det bästa av situationen.

Jag berättar mer om hur jag känner för årstiderna här

3. Mitt första tips är: Gör det så mysigt som möjligt! Jag sitter gärna på min favoritplats i soffan med en mjuk, skön “snug rug” (filt med ärmar på), en kopp te och läser en bok eller tittar på en tecknad film som väcker lyckliga minnen från barndomen. Det här tycker jag passar speciellt bra när det är kallt och regnigt ute. Får man dessutom sällskap, till exempel av ett djur blir det extra mysigt! Min yngsta katt Lucifer håller mig gärna sällskap och kelar med mig i soffan.

2. Mitt andra tips är att försöka se skönheten i årstiden. Det är svårt att förneka att det faktiskt är ganska fint med alla färger naturen bjuder på nu. Jag beundrar trädens lövverk från insidan av ett fönster där det är varmt och skönt. På det sättet kan jag också suga åt mig så mycket som möjlighet av värdefulla och allt mer sällsynta ljusstrålar.

1. Men framförallt: Minns att årshjulet är runt och att årstiderna roterar. Snart är det sommar igen.

Foto: Alex Geerts via Unsplash.
Syntolkning: En ljus trätrappa med
utspridda höstlöv sedd ovanifrån.
Ett par fötter klädda i tjocka
sockar står i den. Det ligger en filt,
en bok, en kopp med mörk dryck och
en pumpa på trappstegen nedanför fötterna. 

Vilken är din favoritårstid? Känner du som jag för hösten; dela gärna med dig av dina tips för att känna sig tilfreds med det oundvikliga årstidsskiftet. 

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen