Skogsröjet 2019

Skogsröjet är en festival som startade 2006. Den genomförs varje sommar i Rejmyre, Finspångs kommun i Östergötland. Från början var det en endagsfestival men 2010 utökades festivalen med en andra dag. Dessutom mjukstartar festivalen numera med en gratiskväll på torsdagen. Jag har besökt festivalen i många år och har helt ärligt inte riktigt koll på hur många år jag varit där. För att ta reda på det skulle jag först behöva leta fram alla gamla armband och räkna dem. Festivalen går vanligtvis av stapeln första helgen i augusti. Under åren har jag där sett band som Doro Pesch, Halloween, Twisted Sister och Alice Cooper för att nämna några.

Årets festival inleddes med ett lätt regn som var över innan tonerna från det första bandets konsert klingat ut. Men när solen kom fram efter skuren var det för att stanna! Stämningen var på topp och vi njöt av solen och musiken. Den första dagen hann vi med Liv Sin, Mustasch, Gamma Ray, Uriah Heep och Airbourne innan vi begav oss hemåt för natten. Efter den första festivaldagen är jag trött och vi väntade till på eftermiddagen med att starta den andra festivaldagen för att jag skulle orka. Vi hann ändå se Amaranthe, The Darkness, Backyard Babies och Avantasia. Vädret var fint men natten var kylig och när sista bandet spelat klart kunde vi nöjda men trötta tacka Skogsröjet för den den här gången och beger oss hemåt mot sängen.

Bild: Okan Caliskan via Pixabay.
Syntolkning: Ett publikhav framför en scen. 
Festivalområdet ligger på Rejmyres skola. Alla campingar och scenområde ligger på gräsytor (gräsgärden). Dessa är klippta så kort som Räddningstjänsten tillåter. Marken är ojämn på vissa ställen och gräset kan göra det lite svårt att se ojämnheterna. Men eftersom området är relativt litet går det ganska bra att ta sig fram om man bara tar det lugnt. Det finns ramper framför festivalens båda scener för dem som behöver komma upp lite högre för att kunna se. Ramperna är placerade intill ljudtornen och placeringen gör att man ser mycket bra från dem. Båda ramperna har gott om plats även om de används flitigt. På kvällen när alla vill se samma band får vi som använder dem samarbeta lite ifall någon i första raden behöver komma ut men alla får plats och kan se. Det finns även HWC-bajamajor på flera ställen (det är bajamajor som gäller på hela festivalområdet). Behöver man använda någon av vattentoaletterna som finns i skolbyggnaden så kan man kontakta personalen för att få hjälp. Området där knallarna står är en grusplan.

Vad gäller utbudet av mat finns det viltkebabb, pizza, hamburgare, thaimat och pasta med mera men utbudet är ganska begränsat. Sedan ett par år har Coop en tillfällig minibutik på plats med ett riktigt bra utbud med tanke på hur liten yra butiken har. De har allt från hygienartiklar och campingutrustning till kaffe, snacks och smörgåsar. Det vill säga det viktigaste för den som är på festival och bor i tält. Tidigare besöksrekord från 2017 på 7000 besökare per dag slogs i år men festivalen har ännu inte berättat med hur mycket. Att festivalen är så förhållandevis liten ger den en intim och gemytlig stämning. Det är en stor del av anledningen till att jag kommer tillbaka år efter år.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen