Månadens följarfredag: September

Idag är det månadens följarfredag här i bloggen! (#FF, följa fredag. Kommer ifrån engelskans follow friday.) Sista fredagen varje månad vill jag tipsa om ett konto i sociala medier jag tycker alla borde följa! Det kan till exempel vara en organisation med mycket bra resurser, personer med positiv inställning till livet eller företag jag gillar. Månadens följarfredagstips är Aron Andersson.

Aron Andersson är äventyrare, föreläsare, inspirationscoach och författare. Aron var äventyrlig och gillade testa gränser redan som ung. Han klättrade träd och byggde snögrottor. När Aron var sju är gjorde familjen en resa till släktingar för att fira jul. Efter att ha suttit i bilen i några timmar började han få ont i baken. Efter det kom smärtan tillbaka varje gång han satt ner. Eftersom smärtan inte gav med sig röntgades Aron. Resultatet kom som en chock! Aron hade en cancertumör i ländryggen. På hans åttaårsdag fick han sin första cellgiftsbehandling. Efter den följde många behandlingar med cellgifter, strålning och alla möjliga mediciner. Behandlingen hade inte önskad effekt och 1997 opererades cancern bort vilket resulterade i att han förlorade en del funktion i benen.

Foto: Aron Andersson
Syntolkning: Aron Andersson sitter och ler
med korslagda armar i en rullstol.
Publicerad med upphovsrättsinnehavarens tillstånd.

Tiden efter operationen beskriver Aron som tuff. Saker som han tyckt mycket om som att spela fotboll kunde han inte göra längre. Idrotten blev en viktig del för honom för att ta sig tillbaka till livet. Där hittade han åter sitt självförtroende och hittade tillbaka till någonting han verkligen älskar att göra. Han va så bra på segling, friidrott och kälkhockey att han tagit sig till elit nivå och fyra Paralympics. När han 2012 fick problem med en höft och var tvungen att genomföra en höftledsoperation avvecklade han sin elitidrottskarriär. Istället satsar han nu på äventyr och föreläsningar om att maximera sin potential och att vända motgång till framgång. Han är ambassadör för Barncancerfonden och har aktivt genom inte minst sina äventyrsprojekt arbetat för att samla in pengar till denna fond. I augusti 2013 besteg han som första person i rullstol Kebnekaise och är också den första personen som har bestigit Kilimanjaro i rullstol. 2014 gjorde han en Svensk klassiker.

” Jag vill säga att Kebnekaise är det projekt som sprängt flest mentala barriärer för mig. Det fick mig att inse att allt är möjligt om man bara jobbar hårt för det!”

Att följa Aron Andersson är mycket inspirerande! Han är verkligen en människa som får en att känna att allting är möjligt! Än har jag inte hunnit läsa hans bok men den står på min “Att läsa-lista” och ser jag verkligen fram emot att läsa den! För att få lite mer äventyr i vardagen rekommenderar jag att följa Aron Andersson: Hemsida, facebooksida, twitter och instagram.

Foto: Peter Mattsson.
Syntolkning: Aron Andersson i rullstol med röd jacka med armarna 
sträckta upp över huvudet på stenformationen “Trolltunga” i Norge.
Publicerad med upphovsrättsinnehavarens tillstånd.
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen