Skota hem erbjuder parasport som gör segling möjligt för alla.

Segling för alla med Stiftelsen Skota Hem

Segling är att vara ett med naturen och dess krafter. Men det är seglaren som är i kontroll över den råa styrkan. När vinden fyller seglen och driver båten framåt hörs inga andra ljud än vattnet som slår mot skrovet och seglen som slår.

Närhet till naturen gör mig lugn. Mitt föräldrahem är beläget mitt i en skog. Solstrålar som spelar mellan grenarna, sus i trädtopparna ackompanjerat av fågelkvitter. Det får mig att må bra. Här i Motala där jag är född och uppvuxen har vi nära till Vättern, Sveriges näst största sjö. Min familj hade en båt där när jag växte upp. Jag har dragits till vatten så länge jag kan minnas. Jag är uppvuxen på sjön. Vattnet i vättern är kallt, rent och klart. Flytandes på ytan av den stora stora vattenmassan känner jag mig fri från alla världens bekymmer.

Läs mer om min kärlek till simning i inlägget: Fortsätt simma Doris

Segling är att vara nära naturen.
Foto: Emma Bohlin
Syntolkning: Sjöutsikt, blå himmel och blank vatten i skymningsljus.

Segling för personer med normbrytande funktionalitet

Stiftelsen Skota Hem är en organisation som möjliggör segling för personer med normbrytande funktionalitet. Med Skota Hem kan alla som vill segla, oavsett ålder, kön, fysisk förmåga, ambition eller förkunskaper. Effekten av det är ökat självförtroende, självkänsla och större självständighet – vilket ger livsviktiga verktyg för ökad samhörighet och delaktighet.

“Lämna din funktionsnedsättning kvar på bryggan. Med Skota Hem kan alla segla!”

-Skota hem

Inför vind och våg med bara huvudet ovan relingen i rätt båt är vi alla lika. I de båtar Skota Hem använder räcker det att kunna röra fötter och ett par fingrar. Att göra fel gör inget eftersom båtarna inte kan välta. Skota Hem har sin bas i Baggenstugan i Saltsjöbaden. Där finns kontor, tillgänglig toalett och samlingsutrymmen. De har specialanpassade bryggor med personliftar och erfarna instruktörer. Skota Hem använder sig av pedagogik anpassad efter seglarnas förkunskaper och kognitiva förmåga. De har ett urval av båtar som kan anpassas efter individuella behov samt avancerad teknik för att kompensera för funktionsvariationer.

Är du sugen på att prova på att uppleva den frihet och glädje som segling ger under säkra former anmäl dig till någon av deras aktiviteter eller kontakta Skota Hem: Tel: +46 8 717 39 59 E-post: info@skotahem.se.

Stiftelsen Skota Hem är helt beroende av privata donationer och sponsormedel från organisationer för att kunna bedriva sin verksamhet. Stiftelsen drivs ideellt helt utan vinstintresse. Ge ett bidrag till Skota hems verksamhet: http://www.skotahem.se/stod-oss/

Skota Hem samarbetar med klubbar runt om i landet för att så många seglare med normbrytande funktionalitet som möjligt ska kunna segla på sina hemmavatten. Hur ser möjligheterna till parasegling ut där du bor? Lämna en kommentar och berätta!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen