Positivt fokus

När jag är inne i en jobbig period försöker jag använda den energi jag har till att göra sådant som får mig att må bra. Det kan vara så enkelt som att kela med mina katter, kramar min man eller äta något gott. 
Men det kan också handla om att ta sig ut och träffa vänner, följa med på en resa med jobbet eller att klara av att gå på stan och prova kläder. Det kostar på när energikontot redan är lågt ovh även om jag blir sängliggande efter en sådan aktivitet den mentala vinsten av att känna sig delaktig, inkluderad och “vanlig” enorm! 

När man inte mår bra är det viktigt att fokusera på det positiva. Förutom att jag brukar börja vare dag med att se mig själv i spegeln, le och säga att detta kommer att bli en bra dag (oavsett om jag tror på mig själv eller inte) försöker jag också träna på att avsluta varje dag med att skriva ner minst tre saker jag är taksam över. Det kan kännas speciellt bra på dåliga dagar.

Just nu är jag inne i en sådan period och har den senaste tiden lagt den kraft jag har på att klara av min vardag. Denna vecka följde jag med på resa till tåkern. Det var en mycket trevlig dag med trevligt sällskap, många naturupplevelser och god mat.

Idag ska jag på återträff med en grupp på universitetet jag var med i under min studietid. “MAX-phesteri” är en grupp som ordnar fester för sina medstudenter. En ny grupp utses att ta över varje år. Jag var med i MAX 11/12. Vi hade så roligt tillsammans att vi inte vill sluta ses! Därför träffas vi fortfarande en gång om året. 
Foto: MAX-phesteri 11/12
Syntolkning: En leende kvinna med långt ljusbrunt hår, en liten guldkrona på sned uppe på huvudet, tatueringar på överarmarna, gult linne och mörkgrön arbetsoverall med ett märke där drt står “MAX”. 
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen