Månadens följarfredag april 2020

Idag är det månadens följarfredag här i bloggen! (#FF, följa fredag. Kommer ifrån engelskans follow friday.) Sista fredagen varje månad vill jag tipsa om ett konto i sociala medier jag tycker alla borde följa! Det kan till exempel vara en organisation med mycket bra resurser, personer med positiv inställning till livet eller företag jag gillar. Månadens följarfredagstips är: Unga rörelsehindrade.

Barn och unga med nedsatt rörelseförmåga stängs ute från samhället idag. Bokstavligen. Därför är därför Förbundet Unga Rörelsehindrade finns. Unga Rörelsehindrade är Sveriges viktigaste förbund för barn och unga (0 – 32 år) med nedsatt rörelseförmåga. De arbetar för att stärka barn och ungas rättigheter i Sverige. Skillnaden mellan dem och andra förbund (som till exempel DHR och RBU) är att detta förbund drivs av barn och ungdomarna själva. Förbindet är politiskt och religiöst obundndet.

Unga med nedsatt rörelseförmåga ses idag ofta som patienter och inte som medborgare. Unga rörelsehindrade arbetar för att ändra på det. Deras mål är ett samhälle där alla barn och unga ses som medborgare och har samma rättigheter och lika möjligheter att förverkliga sina liv. Förbundet ger barn och unga förutsättningar att engagera sig efter sina egna förutsöttningar, träffa nya vänner med liknande erfarenheter och att få verktyg att påverka makthavare. Genom vårt moderförbund DHR ger dem även rådgivning i kontakt med myndigheter.

Vill du engagera dig i förbundets verksamhet eller sötta dem kan du bli medlem. Som medlem i Förbundet Unga Rörelsehindrade kan du söka bidrag för olika aktiviteter, hjälpmedel eller utbildningar. Förbundet välkomnar även stödmedlemmar med normföljande funktionalitet. Som medlem får du hänga med på förbundets läger och temahelger. Har du ingen assistans och behöver hjälp så kan förbundet ordna med en medhjälpare. Följ Unga rörelsehundrade på deras webbplats, facebooksida, twitter,

Bonustips! Bloggen: This is how I roll av Natalie, 21 år, har en CP-skada berättar om sitt liv som funktionsvarierad. Hennes passioner är skrivande och musik. Hon vill med sin blogg motverka funkofobin i samhället!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen