Hur mår du, egentligen?

Det senaste året har varit tufft. Många har förlorat sina jobb vilket är tufft både ekonomiskt och socialt. Vi människor är sociala varelser som behöver kontakt med andra människor för att må bra men social distansering gör livet ensamt för många. Särskilt helgerna har varit kämpiga för många som saknar sina nära och kära. Just nu är det också många som är oroliga både över sin egen och sina anhörigas hälsa. Att det är mörkt och kallt känns gör inte direkt situationen bättre.

Jag blev själv av med jobbet förra året och har varit hemma i över ett år nu. För att inte bli tokig har det varit viktigt för mig att hålla mig sysselsatt och vara noga med rutiner. Jag går upp vid samma tid varje dag, gör mig i ordning för dagen och sätter mig vid datorn för att gå igenom mina mail och plugga, söka jobb eller arbeta med bloggen ett par timmar. Det känns bra att göra “nytta” och att hålla samma tider som tidigare.

Ibland finns det sådant som man inte kan styra över. Då kan det kännas bra att ta kontroll över de de små sakerna man kan kontrollera. Att vara isolerad känns fortfarande skit, och det är ok! Man får tycka att det är tråkigt att vara hemma och man får vara ledsen för att man inte får fira jul tillsammans. Men för mig har det gått lättare att vara hemma det senaste året när jag har haft någonting att göra.

Hur mår du idag?

“Hur mår du idag?” Den här frågan ställer vi till varandra hela tiden. Jag upplever att det mest är på grund av artighet och inte för att vi verkligen vill veta. När vi frågar varandra hur vi mår är det lätt hänt att man automatiskt svarar “bra, själv då” utan att riktigt tänka efter. Jag vet av egen erfarenhet hur svårt det kan vara att svara ärligt när man egentligen inte alls mår bra! Just nu tycker jag att det är viktigare än någonsin att vi tar oss tid att höra efter hur det är och verkligen lyssna på svaret. Inte som en artighet utan på riktigt. Så om du vill berätta för mig vill jag gärna veta: Hur mår du idag, egentligen? 

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen