Min hälsa tar upp mycket av min tid

Jag har en sällsynt diagnos. Min hälsa tar upp mycket av min tid. Då och då hittar min kropp på nya saker. För par år sedan uppsökte jag vården med ett nytt symptom. Jag trodde det var någonting banalt men tänkte att det inte kunde skada att be vården om råd. När jag fick en tid för läkarundersökning trodde jag att läkaren skulle säga att problemet skulle lösa sig av sig själv eller eventuellt rekommendera något receptfritt läkemedel. Så blev det inte.

Istället hamnade jag på dagkirurgin. Inför operationen genomfördes noggranna undersökningar och allting förbereddes så grundligt som det var möjligt. I november 2020 genomfördes operationsförsök nr 1. Trotts förberedelserna fick operationen avbrytas eftersom min bindväv var för skör för den utrustningen man använde. Personalen på dagkirurgin fattade helt rätt beslut när operationen inte gick som planerat. Jag kände mig lugn och trygg hela tiden. Mycket tack vare just det att operationen avbröts direkt när någonting gick fel.

Min hälsa tar upp mycket av min tid.

I Maj 2020 genomfördes operationsförsök nr 2. Denna gång med mindre utrustning för att minimera risken för skada. Den här gången gick allting bra! Efter operationen mådde jag utmärkt. Jag var lite öm och trött under eftermiddagen, det var inte värre än så. Dagen efter var jag tillbaka på jobbet. Jag är enormt lättad och glad att det här äntligen är avklarat! Även om jag inte varit speciellt nervös eller orolig så har jag nog varit lite spänd. Det kände jag då det var över. Utmattningen övermannade mig totalt några dagar efter operationen. Kroppen har inte velat samarbeta alls. Jag fick ställa om alla mina planer och istället bara fokusera på det viktigaste som att äta och sova.

Ladda batterierna viktigt för psykisk hälsa

Idag har jag planerat den kommande veckan och tagit lite tid för att ladda mina mentala batterier. Det gör jag genom att gå ut och gå kattenad med Bagheera och genom att meditera. Varje söndag försöker vi komma ut och få lite frisk luft. Bagheera älskar det!

Läs mer om våra äventyr här.

Sedan ett par år tillbaka har planerat in meditation och tid med mina katter på mitt schema varje vecka. Inget avancerat, bara en stunds lek och några minuter då och då för avkoppling och reflektion. Med facit i hand kan jag nu säga att detta har hjälp mig att må bättre både psykiskt och fysiskt.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen