Månadens boktips: MajÄnda in i märgen : en sann berättelse om en bruten nacke, ett liv i spillror och vägen tillbakaÄnda in i märgen är den sanna berättelsen om Annika som väljer att satsa på sin dröm och lämnar akademikervärlden för att bli dressyrryttare i ett av Sveriges främsta elitstall. Annika är en driven tjej som vet vad hon vill. Hemlivet är lika framgångsrikt som karriären och att få arbeta med hästar som är hennes stora passion är fantastiskt! Hon älskar sitt liv. Fram till den dag hon faller av favorithästen och allting förändras.

När Annika återfår medvetandet ett par veckor senare väntar en lång och plågsam återhämtningsprocess till ett liv som aldrig kommer aldrig bli som förut. Hon är förlamad i från halsen och ner (senare lyckas hon återfå begränsad funktion i ena armen), utan egen förmåga att andas och utan att kunna tala. Allt som förut varit självklara är nu osäkert. Kommer hon någonsin komma hem från sjukhuset? Kommer hon kunna rida igen? Kommer hennes kille fortfarande vilja stanna nu när allting är annorlunda?

Att följa Annikas kamp tillbaka till livet under helt nya förutsättningar är en otroligt gripande historia som visar på hur långt man kan komma med en stark vilja och nära och kära som stöttar i vått och torrt. Boken skildrar Anniskas nya verklighet på ett öppet och ärligt sätt. Hon berättar om den mentala kampen som uppstår när kroppen inte lyder. Hon berättar om den frustraration hon känner över varje vardaglig uppgift som hon nu behöver hjälp för att klara av. Som till exempel att ta sig till stallet. Det blir en helt ny upplevelse när hon är inte längre har kontroll över sin kropp utan behöver lita till andra människor för att få hjälp.

Vad är ditt bästa boktips? Berätta gärna i en kommentar nedanför!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen