Fredagstips: Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för alla över 15 år med LSS. Det är ett årligt återkommande evenemang sedan 2011. Funkisfestivalen är en musiktävling. Precis som melodifestivalen har tävlingen flera delar. Först tävlar man i sin hemkommun med andra som bor i samma stad. Sen går de som vinner i sin stad vidare till semifinaler i Stockholm. Från semifinalerna går ungefär tolv bidrag vidare till en slutsåld riksfinal på Cirkus i Stockholm. Hela finalen direktsänds via webben. Nedan syns en bild på 2017 års vinnare av Funkismello Martin Hagen och Niklas Hjelmsäter tillsammans med konferencier Linda Bengtzing.

Fotograf: Sofie Selling
Syntolkning: Två ung män med stora leenden håller i en stor färgglad skyllt
  där det står “Funkismello” och “vinnare 2017” i en textruta
 står med handskrift “Martin Hagen”.  Den ena manen håller i en bukett
 med röda blommor. En kvinna med mörkt kortklippt hår, svart kort klänning
och ett papper i handen står vänd mot männen. Hon ler stort. 
För att få vara med och tävla i Funkisfestivalen måste kommunen man bor i vara medlem i föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkisfestivalen. Se om din kommun är medlem i Funkisglädje här. Är din kommun inte medlem kan du som vill delta ta kontakt med din stödperson och berättar om Funkisfestivalen och att du vill att kommunen ska bli medlem så att du kan få vara med och sjunga. Föreningen Funkisglädje är en ideell förening med syfte att bedriva stödjande arbete inom kultur och fritid för personer med funktionsvariation. Föreningen finansieras av deltagande medlemmar, sponsorer och biljettförsäljning. Sångtävlingen Funkisfestivalen är föreningens första evenemang. Här filmklipp från tidigare år. Här hittar du datum för kommande tävlingar.
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen