Vårblommor i grönt gräs.

Min vår 2021

Våren är här! Något annorlunda i år. Under min vår 2021 har jag blivit vaccinerad mot covid-19. Ljuset är tillbaka och naturen börjar vakna till liv. Det är både vackert och härligt. MEN vår innebär även att pollensäsongen är igång! I år är pollenhalterna höga. Det gör det just nu svårt att leva för mig som är allergisk. Trotts att jag är vaccinerad är sommarens planer fortfarande inställda på grund av pandemin.

Ingen festival i år heller

Sweden rock festival har meddelat att det inte blir någon festival i år heller. Eftersom festivalen var inställd förra året också blir det här andra året i rad som festivalen är inställd. Det är första gången i mitt vuxna liv som jag går två år i rad utan att besöka Sweden Rock festival. Festivalen är ett viktigt luftrum där jag laddar mina batterier varje år. Fyra dagar med musik och härlig stämning tillsammans med likasinnade är balsam för själen. Jag ska inte neka till att beskedet om att festivalen ställs in ett år till var ett hårt slag. Jag är en av de lyckligt lottade som redan blivit vaccinerad. Efter ett helt år med cocid-19 börjar rastlösheten att ta över mer och mer och festivalabstinensen är obeskrivlig!

Förra året när festivalen ställdes in ordnade gänget som jag vanligtvis campar med på Sweden Rock Festival en egen festival i miniformat. Det var ett härligt plåster på såren. Vi kanske gör samma sak igen i år.

Jag har bytt bil!

Eftersom jag inte kan gå längre sträckor och ofta behöver ha med mig hjälpmedel som jag inte kan lyfta själv gör bilen mig mer självständig. När jag höll på att ta mitt körkort blev jag väldigt trött av att köra. Jag orkade hålla koncentrationen i ungefär en halvtimme. Det var ett problem. Min mamma kom med förslaget att jag skulle prova att köra en automat-växlad bil. Det visade sig vara lösningen på alla mina problem! När jag inte behövde växla orkade jag hålla koncentrationen mycket längre. Jag tog körkort för automat-växlad bil 2013.

Vit bil
Min första bil. En vit toyota yaris verso.

Min första bil, en vit toyota yaris verso, som jag haft i sju år är nu såld. Jag skaffade bilen kort efter att jag tagit körkort. För mig har det inneburit en enorm frihet att ha en egen bil. Speciellt efter att jag blivit beviljad parkeringstillstånd för rörelsehindrad. Det har varit en bra bil. Speciellt eftersom det gick lätt att få plats med både rullstol och annan packning. Istället har jag nu en blå Citroën. Min nya bil har också mycket plats så att mina hjälpmedel och packning får plats. Den största skillnaden är egentligen är att det är en nyare modell. Den förra bilen kallade jag för pärlan, vad ska jag kalla den nya bilen?

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen