Månadens följarfredag: Augusti

Idag är det månadens följarfredag här i bloggen! (#FF, följa fredag. Kommer ifrån engelskans follow friday.) Sista fredagen varje månad vill jag tipsa om ett konto i sociala medier jag tycker alla borde följa! Det kan till exempel vara en organisation med mycket bra resurser, personer med positiv inställning till livet eller företag jag gillar. Månadens följarfredagstips är Majblomman.

Majblomman har gjort skillnad för barn sedan 1907 när de första blommorna såldes.  De kostade 10 öre, vilket är ungefär vad ett ägg kostade på den tiden. Beda Hallberg som grundande Majblomman drevs av ett starkt engagemang för barn och unga och ville ge alla möjligheten att bidra till en bättre värd. Beda var engagerad inom Göteborgs frivilliga fattigvård under slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Verksamheten har förändrats i och med att behovet i samhället har gjort det. Från början gick pengarna till att hjälpa barn med tuberkulos som då var en folksjukdom. Idag arbetar Majblomman för att motverka barnfattigdom och ekonomiskt stöd delas ut till barn som lever i ekonomisk utsatthet. Majblomman har även haft lägerverksamhet på västkusten fram tills för några år sedan. Jag är själv en av de lyckligt lottade som fått besöka dessa läger.

Läs mer om vad majblomman betytt för mig personligen i inlägget Majblomman i mitt hjärta.

Majblomman.
Publicerad med 
upphovsrättsinnehavarens 
tillstånd.
Idag syftar allt Majblomman till att minska barnfattigdomen i Sverige. De med detta på flera sätt. Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som alltid står på barns sida. Som exempelvis genom att arbeta med att påverka beslutsfattare i frågor som ger konsekvenser för barn som lever i familjer med en utsatt ekonomi och stötta forskningsprojekt som handlar om hur barns ekonomiska situation kan förbättras. De delar även ut ekonomiska stöd till barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till.Man kan ansöka om ekonomiskt stöd från majblomman till och med det år då barnet fyller 18 år. Det kan gälla ett par fotbollsskor, ett barnkalas, avgiften till fritidsaktivitet eller en jacka.

Vill du stödja Majblommans verksamhet kan du Swisha din gåva direkt till 9019076 eller ge en gåva via plusgiro 901907-6. Du kan också köpa majblommor via blombutiken. Man kan också bli månadsgivare och skänk regelbundet valfri summa till MajblommanFör företag finns möjlighet till både enskilda gåvor och långsiktiga samarbeten. Man kan också göra skillnad genom att bli volontär!

Följ Majblomman via sociala medier där de berättar om sitt arbete alltid med fokus på barnen via deras hemsida, facebooksida, instagram, twitter, linkedin och youtube som du hittar genom att följa länkarna. 

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen