Månadens följarfredag: December

Idag är det månadens följarfredag här i bloggen! (#FF, följa fredag. Kommer ifrån engelskans follow friday.) Sista fredagen varje månad vill jag tipsa om ett konto i sociala medier jag tycker alla borde följa! Det kan till exempel vara en organisation med mycket bra resurser, personer med positiv inställning till livet eller företag jag gillar. Månadens följarfredagstips är Linnéa Claeson.

Linnéa Claeson är en tidigare handbollsspelare. I ungdomslandslagen var hon med om att vinna JVM-guld 2010 och UVM-guld 2012. Idag är hon samhällsdebattör, föreläsare och juridikstudent vid  Stockholms universitet. Linnéa är känd för sitt fantastiska regnbågsfärgade hår. 2019 var hon med i Let’s Dance där hon gick till kvartsfinal. Linnéa Claeson var sommarvärd för radioprogrammet Sommar i P1 den 17 juli 2017

Hon är utöver handbollskarriären och sitt fantastiska hår är hon även känd för sitt Instagramkonto “Assholesonline” där hon synliggör sexuella trakasserier och näthat. Hon gör det med glimt i ögat men tvekar inte att tala allvar när det behövs. Jag följer även hennes andra Instagramkonto @linneaclaeson. Linnéa står upp mot världens orättvisor genom sin aktivism som opinionsbildare, föreläsare och debattör. Linnéa Claeson är medgrundare av de ideella organisationerna Omtanke Stockholm för personer i ekonomiska utsatthet och Refugee Relief för människor på flykt. Linnéa Claeson är även goodwill-ambassadör för organisationen Kvinna till Kvinna, som arbetar för att stärka kvinnors rättigheter i krig och konflikter.

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket er kärlek, ert stöd och er uppbackning betyder för mig! Ni gör mig starkare, klokare och mindre ensam. Tillsammans ska vi kämpa för frihet och kärlek! För allas rätt att vara sig själv, älska vem dom vill och leva som dom vill! Vi ska slåss för att alla barn ska växa upp i trygghet, för att kvinnor ska vara säkra i sina hem och för att rasism och nazister aldrig ska få ta makt eller ta plats på våra gator. Vi ska orka vara modiga, vi ska våga vara snälla! Jag lovar att vi klarar det, jag vet att en annan värld är möjlig! Jag tänker inte ge upp, inte hålla käften och inte backa. Även när det är tufft, även när det är läskigt. Och jag är så hedrad, så glad och så tacksam för att ni är med mig. Och att ni tar mig och älskar mig som jag är. För här är jag med alla mina misstag, mina försök, min skit och mina dåliga sidor. Här är jag med mitt hjärta i handen, mina drömmar, mitt hopp och min envisa själ. Jag ger er hela mig – och jag ger er all min kärlek! ❤️
Ett inlägg delat av Linnéa Claeson ?? (@linneaclaeson)

Linnéa är fantastisk! Hon är inte rädd för obekväma sanningar eller att stå upp för det som är rätt. Hon står alltid på de svagas sida. Jag älskar Linnéa! Hon är full av kärlek som famnar om alla som behöver den. Hennes positiva attityd, regnbågshår och kämparanda för mina tankar till en hjältemodig Disneyprinsessa. Jag tror att hennes djurvän skulle vara en talande enhörning. Följ Linnea Claeson via sociala medier via hennes, facebooksidainstagram och twitter som du hittar genom att följa länkarna.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen