Månadens följarfredag: November

Idag är det månadens följarfredag här i bloggen! (#FF, följa fredag. Kommer ifrån engelskans follow friday.) Sista fredagen varje månad vill jag tipsa om ett konto i sociala medier jag tycker alla borde följa! Det kan till exempel vara en organisation med mycket bra resurser, personer med positiv inställning till livet eller företag jag gillar. Månadens följarfredagstips är Sluta Stirra. Sluta Stirra är en ideell förening som arbetar för att sprida inspiration och kunskap om inkludering och tillgänglighet. Föreningen vill uppmuntra andra människor att sluta stirra och våga säga hej istället.

Eftersom barn med normbrytande funktionalitet ofta inte blir bjudna på till exempel kalas, disco eller luciatåg ordnar föreningen Sluta Stirra evenemang som särskilt för barn med normbrytande funktionalitet. Genom att arrangera olika engagemang där alla kan vara med hoppas de kunna inspirera och motivera till att våga prova nya aktiviteter. Just nu planerar de ett luciatåg i stockholm den 14 december och en skridskodag i Älta ishall den 25 april. Anmäl dig till eventen genom att följa länkarna. Alla barn, oavsett funktionsförmåga är välkomna.

För att öka medvetenheten i samhället erbjuder de föreläsningar och bemötande-workshops. De erbjuder workshopen bemötandekollen till arbetsplatser och skolor. I workshopen ger de konkreta tips på hur du kan bli mer trygg och avslappnad i mötet med olika funktionsnedsättningar, synliga och osynliga. Gör en intresseanmälan genom att kontakta Sluta Stirra via: info@slutastirra.se.

De arbetar också med att höja statusen på assistentyrket och slå hål på de fördomar de upplever finns om yrket. De vill visa vad yrket innebär, få assistenter att bli stolta över sitt yrke och inspirera andra att söka sig till branschen.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen