Bomullsbröllopsdag

I söndags firade jag och min man vår första bröllopsdag! Det innebär att vi firar bomullsjubileum. Alla bröllopsdagar har egna material, men det är bara de stora som är ädla. Som silver- och guldbröllop som alla känner till. Att vårt bröllop är ungt gör det inte desto mindre viktigt!
För att fira gick vi ut och åt på en restaurang vid Vätterns strand, skålade för oss i bubbel och gick en liten bit tillsammans på sandstranden i kvällssolen. Bara vi två. Ibland är det bästa sättet att spendera en kväll att få göra inget speciellt med någon som är mycket speciell. Så är det alltid. Vad vi gör är inte det viktigaste, det viktigaste är att finna tid för varandra.

Foto: Magnus Bohlin

För ett år sen när vi sa ja till varandra gjorde vi det på vårt sätt. Bröllopet hade ungefär åttio gäster. Vigseln hölls i en fårhage  och middagen intogs i en lada i närheten. Temat på bröllopet var förtrollad skog och vi gjorde det mesta själva. Smink och hår fixade jag själv. Min svägerska hjälpte mig med mina naglar. Båda mina ringar, min slöja och klänning var vintage. Det var ett mycket personligt och vackert bröllop.

Foton: Tanja Ch

Vigseln var borgerlig. Vi kom vandrandes in i hagen där gästerna stod samlade till tonerna av “Sonata Arctica – Love”. Vi hade skrivit våra egna löften som vi läste för varandra när vi bytte ringar. Men innan vi trätt dem på varandras fingrar hade vi båda blivit så rörda av varandras ord att vi var tårögda. Men gifta blev vi. Till tonerna av “Jonas Gardell-Aldrig ska jag sluta älska dig” gick vi före ut ur hagen när gästerna lät regna popcorn, som vi hade istället för ris, över oss. Efter ceremonin serverades snittar och bubbel under bokträdet i trädgården utanför mitt föräldrahem. Vi hämtades av häst och vagn efter minglet i trädgården som körde oss till ladan där vi skulle äta middag med de närmaste på kvällen. Där serverades en kall buffé med allt från vilt till fisk och veganskt. Eftersom vi gifte oss på midsommardagen tyckte vi att det passade bra med mammas midsommarjordgubbstårta som bröllopstårta. Under middagen hölls vackra tal från vänner och familj och ett och annat spex framfördes. Efter middagen dansade vi vals till “Shrek (Soundtrack) – Fairytale” innan festen bröt ut. Festen fortsatte sen in på småtimmarna! 

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Ett svar på “Bomullsbröllopsdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen