Sällsynta februari

Februari är här! Var kom snön ifrån? Hela vintern har det hittills marken varit bar och nu plötsligt är världen vit! I februari händer det mycket roligt. Jag fyller år, tillsammans med Magnus ska jag på skottdagen fira fyraårig förlovningsdag och alla hjärtans dag.

Nu i februari har jag varit lakto-ovo-vegetarian (äter ägg och mjölk men inget kött) i tjugo år. När jag var elva år såg jag en nyhetsskandal om missförhållanden i djurindustrin. Efter att ha sett lidande små kycklingar, kor och grisar som levde i vidriga förhållanden kunde jag inte få mig själv att äta kött mer. De led för min skull, för att jag skulle äta dem. Det kunde jag inte gå med på. På sportlovet meddelade jag min familj mitt beslut: Jag har bestämt mig för att bli vegetarian. Idag är jag fortfarande vegetarian av samma anledning men även av hälso- och miljö-skäl. Jag är fortfarande lakto-ovo-vegetarian men äter nuförtiden mycket lite animalier.

Februari avslutas starkt med den “Sällsynta dagen” som uppmärksammas den sista februari varje år. Anledningen till att man valt just sista februari är på grund av den sällsynta skottdagen som bara infaller vart fjärde år. Mycket passade symbolik, eller hur? Men de tre åren däremellan firas den sällsynta dagen den 28 februari.


Läs mer om uppmärksammandet av Sällsynta dagen 2019 i länken. 
Jag har börjat studera igen. Jag läser en deltids- distanskurs om hållbar kommunikation på Halmstad högskola. Eftersom jag bara läst ett par veckor än så länge är det svårt att säga så mycket om kursen men det känns bra att ha någonting att göra igen. Jag tar pauser i pluggandet med att skriva på bloggen och att träna. 

Händer i bloggen i februari

Det händer massor i bloggen i Februari! Tipsserierna “Månadens boktips” och “Månadens #FF” fortsätter denna månad. Jag kommer att skriva och berätta mer om sällsynta dagen och tipsa om evenemang.  Jag kommer också berätta om mitt deltagande i uppmärksammandet av dagen. Nyligen påbörjade jag en av Hörselskadades Riksförbunds kvällskurser om teckenspråk för nybörjare för att lära mig lite grunder i Svenskt teckenspråk och jag vill berätta lite om vad jag lär mig där.
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen