Skotthelgen 2020

I helgen tog jag och Magnus tåget till Stockholm. Vi åkte upp på fredagskvällen och bodde på Scandic Continental eftersom det var där filmfestivalen Sällsynta Stories skulle hållas. Vi fick ett bekvämt rum på elfte våningen med utsikt över Stockholm. Jag tycker om att bo på Scandic Hotells när jag reser eftersom jag vet vad jag får. Standarden är jämn över hela hotellkedjan, de arbetar aktivt med att minimera miljöpåverkan och dessutom tycker jag om frukostbuffén som ingår. En bonus denna gång var att hotellet låg rakt över gatan från Stockholm Centralstation och eventet jag rest till Stockholm för skulle hållas på hotellet.

Lördagmorgonen den 29/2 började vi med att äta vi en stor frukost eftersom vi hade mycket planerat att orka med under dagen. Den 29/2 är ett viktigt datum. Det är både sällsynta dagen och min och Magnus förlovningsdag. Vi firade med att tillsammans gå på filmfestivalen Sällsynta Stories. Dagen bjöd på många intryck, samtal och erfarenheter som jag kommer att berätta mer om här i bloggen snart.

I söndags fick jag äntligen besöka kattcaféet Jawa Whiskers. Java Whiskers är Sveriges första kattcafé där det bor 9 katter. Det är till för alla som vill spendera en stund i deras sällskap och eventuellt adoptera en katt. Besöket var min födelsedagspresent från Magnus. Det är ingen hemlighet att jag älskar katter. Jag har följt Java Whiskers (nästan) sedan starten för ungefär ett år sedan och länge längtat efter denna dag.

Läs mer om min kärlek till katter här.

Java Whiskers finns i första hand till för katterna. Alla katter som bott där har fått nya hem och alla katterna som bor där nu ska flytta till sina nya hem om ungefär två veckor. Innan man går in till katterna får man en genomgång av reglerna som syftar till att katterna ska ha det så bra som möjligt. De har också ett eget rum där gäster inte har tillträde där de kan gå undan när de vill vara ifred.

Nu när jag äntligen fick komma in i kattlaungen blev jag inte besviken. Alla katter var framme och hälsade och jag fick både gosa och leka med flera stycken. (Kostas, den svartvita katten, var mycket nyfiken på om Magnus hade något gott han kunde få smaka på. Han blev lite besviken när han insåg att han bara hade ett vattenglas i handen.) Fikat var supergott och det enda negativa med besöket var att jag var tvungen att gå därifrån.

Efter vårt besök på kattcafé tittade vi lite på bokrean och gick vi och åt vegolunch på MyVeggina. Maten var god. Vi var fortfarande inte hungriga efter frukostbuffén så vi åt bara varsin smörgås. Sen tog vi tåget hem till Östergötland (och våra egna pälsklingar) igen.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

2 svar på “Skotthelgen 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen