Månadens följarfredag: Februari

Idag är det månadens följarfredag här i bloggen! (#FF, följa fredag. Kommer ifrån engelskans follow friday.) Sista fredagen varje månad vill jag tipsa om ett konto i sociala medier jag tycker alla borde följa! Det kan till exempel vara en organisation med mycket bra resurser, personer med positiv inställning till livet eller företag jag gillar. Månadens följarfredagstips är Funktionsrätt Sverige.

Funktionsrätt Sverige är en icke-statlig samarbetsorganisation som består av 44 rikstäckande funktionsrättsförbund. Ett av medlemsförbunden är Sällsynta diagnosers riksförbund, som i sin tur har 63 diagnosföreningar. Ordförande för Funktionsrätt Sverige är Elisabeth Wallenius. Elisabeth är också också grundare av Riksförbundet Sällsynta diagnoser. Hon har under hela sitt yrkesliv arbetat inom området funktionsvariationer, som arbetsterapeut och som förtroendevald.

Föreningens uppdrag är att vara funktionsrättsrörelsens enade röst mot regering, riksdag och centrala myndigheter. Ordet funktionsrätt avser en person med funktionsnedsättnings rätt till självbestämmande och full delaktighet. Verksamheten byggs på FN:s rättighetskonventioner och stadgar. Speciellt FN:s stadga om mänskliga rättigheter och FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning (Funktionsrättskonventionen).Följ Funktionsrätt Sverige på sociala medier via deras webbsidafacebooksida, youtube, och twitter som du hittar genom att följa länkarna. Funktionsrättsrörelsen har även bildat samarbetsorganisationer på kommunal och regional nivå. Följ länken för att hitta hitta din närmaste lokala förening. Dessa har inga organisatoriska band med Funktionsrätt Sverige, även om det finns nära samarbete. För att få information om samarbetsorganisationer i kommunerna, kontakta närmaste län eller region. Den lokala föreningen här i Östergötland arbetar med många olika spännande projekt och har så olika aktiviteter som teater, föreläsningar och Testa VR i sitt kalendarium.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen