En annorlunda sommar

I år har ingenting blivit som det var tänkt. Vid denna tid på året brukar jag just ha kommit hem från Sweden Rock Festival. Men i år Sweden Rock Festival är inställt i år på grund av den rådande krisen. Jag har åkt på festival varje sommar sedan jag var arton. Att åka på festival ger mig en enorm frihetskänsla. Det här är den första sommaren i mitt vuxna liv som jag inte kommer att besöka en enda festival. Abstinensen är stor!

För att råda bot på den värsta festivalabstinensen har gänget som jag vanligtvis campar med på Sweden Rock Festival ordnat en egen festival i miniformat. Hemma i ett par vänners trädgård ställde vi upp hela festivalcampingen på samma sätt som vi brukar ha den på Sweden Rock Festival. Vi har ett gemensamt partytält och full camping utrustning. För att få den rätta festivalkänslan satte vi upp projektor och ljudsystem i partytältet så att vi kunde titta på inspelningar av livekonserter. En i gänget är duktig på att pyssla och fixade exklusiva festivalarmband till oss. Vi grillade, lyssnade på musik, spelade spel och gjorde allt sådant som vi brukar när vi är på festival. Känslan infann sig snart och i ett par dagar var det nästan som om allt var som vanligt. Vi kallade det för “SRF 2020- Smedberga Rock Festival”. Vår alldeles egen minifestival.

Läs mer om vad jag brukar göra så här års i inlägget: Längtan efter festival

Magnus och vår husvagn där vi bor när vi gör sommar resor.
Foto: Linda Petersson‎
VIP SRF 2020 festivalarmband
Foto: Linda Petersson‎

Göra det bästa av situationen

Denna sommar är ingenting som vanligt. Alla resplaner har fått skutas upp. Att ändra planer man sett fram emot är motigt. Vi måste alla göra det bästa av en svår situation nu. Sverige är vackert! I år får det bli “hemester”. Jag har turen att bo precis intill Vättern och Boren. Här är det vackert på sommaren. Jag tycker mycket om att sola, bada, äta gott och bara vara i naturen. Nu när regeringen fattat beslut om att friska personer kan resa inom Sverige kanske jag besöker min bror som bor i vackra Karlskrona.

Vad har du för sommarplaner? Berätta i kommentarerna.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Ett svar på “En annorlunda sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen