Februari har passerat med ljusets hastigt.

Februari flyger förbi

Det har redan har gått en månad sedan jag började som kommunikatör på Riksförbundet Sällsynta diagnoser. Den här första månaden på mitt nya jobb har passerat med ljusets hastighet! Så här långt kan jag konstatera att det enda jag inte inte tycker om med det här jobbet är när jag måste sluta för dagen. Det är ett tämligen angenämt problem! Jag känner mig lyckligt lottad som har haft möjligheten att vara hemma under hela pandemin. Först som student och nu i min nya roll som kommunikatör. Jag är en av de lyckligt lottade som redan har fått Covid-19 vaccin. Jag arbetar fortfarande hemifrån tack vare vaccinet och att dagarna blir allt längre och ljusare känns framtiden just nu mycket mer hoppfull än tidigare. Även efter pandemin ska jag huvudsakligen arbeta på distans. Men det känns härligt att vi snart ha alternativet att mötas i verkliga livet.

Jag har ett nytt jobb

Fullt upp i februari

Den sista februari varje år, i år den 28 februari, uppmärksammas sällsynta diagnoser i hela världen med att fira sällsynta dagen. Anledningen till att man valt just sista februari är på grund av den sällsynta skottdagen som bara infaller vart fjärde år. Mycket passade symbolik, eller hur? Men de tre åren däremellan firas den sällsynta dagen den 28 februari. Detta firar vi i år digitalt! Läs mer om sällsynta dagen här.

På jobbet håller jag just nu på med att förbereda för firandet av denna dag. Alla evenemang som äger rum under sällsynta veckan finns samlade här. Parallellt med detta håller jag också på med att starta upp en blogg till projektet “Sällsynt mitt i livet”. Tanken med bloggen är att man ska få hänga med i projektets dagliga aktiviteter. Bloggen kommer att fyllas upp med mer innehåll under projektets gång. Ta gärna en titt på hur bloggen ser ut så här långt. Du hittar projektets blogg här.

Eftersom jag så roligt på jobbet flyger dagarna förbi. Men även om jag har har mycket att göra på jobbet har hinner jag med en hel del roligt på fritiden också. Alla hjärtans dag firade jag i år tillsammans med min man och några vänner. Vi fikade tillsammans vid Vätterns strand. Nu till helgen blir det mer corona säker fika med familj och vänner eftersom jag fyller år. Det är bra att det går att träffas och umgås på ett säkert sätt men jag längtar tills vi kan träffas som vanligt igen. Den sällsynta dagen ska jag såklart också fira! På sällsynta dagen kommer en video jag har gjort att ha premiär premiär. I videon berättar jag bland annat lite om hur det är att leva med min diagnos Loeys Dietz syndrom. Håll utkik!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Ett svar på “Februari flyger förbi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen