WOW-bruari

WOW-FEBRUARI! Vilken månad jag har framför mig. Det händer så mycket nu i februari. Jag har inlett månaden starkt med att bli ordentligt förkyld. (När jag blir förkyld är det alltid ordentligt. När jag skriver det här känns det osäkert om jag kommer överleva. Man blir lätt lite dramatiskt när man har feber, ont överallt och hostar konstant). Snart är det alla hjärtans dag och tills dess tänkte jag försöka att bli frisk. Ungefär i mitten av månaden har en ny serie premiär här på bloggen. Temat för denna nya serie är “Månadens tips”. Mer tänker jag inte avslöja än, så håll utkik! Jag ska naturligtvis också fortsätta den spännande historien om om “Mitt hjärta”. Eftersom jag fortfarande skriver på den historien vet jag inte hu lång den blir men jag kan i alla fall avslöja att än är inte våra bekymmer över! Men ingen som läser behöver ju bli allt för orolig, jag kan ju berätta historien i efterhand så alla kan enkelt lista ut att det slutade lyckligt! 

Dessutom fyller jag år om ett par veckor. I år är det lite extra speciellt. Jag är nämligen född de 20 februari 1989 vilket innebär att jag fyller 30! Helgen innan min födelsedag blir ett lugnt firande med familjen. Jag har planerat någonting extra gott och lyxigt att unna mig själv att äta till fikat när de kommer. Men det riktiga firandet blir i sommar, då ska firas ordentligt! Då ska jag och min mamma (som också fyller jämt i år) ha öppet hus i trädgården vid mitt föräldrahem. 

Sällsynta dagen

Februari avslutas starkt med den “Sällsynta dagen” som uppmärksammas den sista februari varje år. Anledningen till att man valt just sista februari är på grund av den sällsynta skottdagen som bara infaller vart fjärde år. Mycket passade symbolik, eller hur? Men de tre åren däremellan firas den sällsynta dagen den 28 februari. Då anordnas en mängd arrangemang både i Sverige och runt om i värden. Här hittar du information om många av dem som anordnas runt om i Sverige: NFSD: Sällsynta dagen. Själv kommer jag att delta i arrangemanget som anordnas av “Centrum för sällsynta diagnoser Sydöst” i Linköping. Jag hoppas att få träffa många nya och sällsynta människor där! Utöver dessa fysiska träffar och aktiviteter finns det mycket man kan göra från sitt eget hem tack vare sociala medier för att delta.

Twittra
Riksförbundet Sällsynta diagnoser vill uppmuntra alla som har en sällsynt diagnos, deras närstående och alla som på något sätt är intresserade av sällsynta frågor att delta i en sällsynt t den 28/2 klockan 11. Genom att fylla Twitter med mängder av citat och budskap om hur livet med en sällsynt diagnos kan vara vill de belysa att sällsynta inte är ovanliga. Jag tycker att det är ett jättebra initiativ! Du kan också vara med och berätta om ditt sällsynta liv – Din röst behövs! Mer information och uppdateringar hittar du i Facebookevenemanget: Twitterstorm

Måla ditt ansikte
Ett annat sätt att uppmärksamma den sällsynta dagen är genom att måla sitt ansikte på ett lekfullt sätt, ta ett foto och lägga upp bilden i sociala medier med taggen #ShowYoureRare #RareDiseaseday. Jag tycker också om taggen #ILoveSomeoneRare eller #ICareAbouteSomoneRare som brukar användas av anhöriga. Detta görs rumt om i hela värden. Jag tycker att det här är ett enkelt och roligt sätt att uppmärksamma dagen på. Vill man heldre använda taggar på svenska kan man till exempel använda #SällsyntaDagen, #SällsyntaLiv, #Sällsyntkärlek och #JagÄllskarNågonSällsynt. (Det finns ingenting som säger att man inte kan använda alla.) 
Det finns ännu mer aktiviteter och vad du kan göra för att uppmärksamma denna dag är det egentligen bara fantasin som sätter gränser för! 
Har du tänkt delta i firandet av sällsynta dagen? Berätta gärna hur i kommentarerna! 
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen