Finna frid

Ro, frid, lugn… Känslan som sprider sig i mitt inre kan beskrivas på många sätt.


Jag kom just hem från baren. Spontant drog jag iväg för att träffa en vän där ikväll när min make är bortrest och jag inte har något annat för mig. Under kvällen har flera band spelat live. Jag kände inte till något av banden sedan innan men är av mindre betydelse. När jag fylls av musiken, släpper allt och låter musiken ta över försvinner allt annat. Smärtan dövas, stelheten i kroppen smälter bort och tröttheten är som bortblåst. Jag sluter ögonen och blir ett med musiken. Rytmen är mina hjärtslag. Melodina rörelser. Jag styr inte längre själv utan följer bara dit musiken leder mig. 

Foto: Emma Bohlin
Syntolkning:
 Tre personer står framför en scen där
 ett band spelar. 

Den känslan är något som jag saknat eftersom tillfällena jag upplever den blivit färre med åren. Förr gick jag på så många konserter jag hann med men orkade inte fortsätta så speciellt länge. Ikväll minns jag varför jag förr la varje ledig stund och varje sparad krona på spelningar! Ikväll har jag börjat hitta tillbaka till mig själv igen. 
Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen