Försöka hitta balans i livet omslagsbild för blogginlägg

Försöka hitta balans i livet

Jag har inte skrivit någonting här i bloggen på ett tag. Det har helt enkelt inte blivit av. Den här bloggen betyder mycket för mig. Att skriva ner mina tankar gör allting klarare. Nu hoppas jag hitta tillbaka till skrivandet som jag tycker så mycket om och mår så bra av. Här är en del av det som hänt i mitt liv sedan jag skrev här i bloggen sist. Jag har nu arbetat som kommunikatör hos Riksförbundet Sällsynta diagnoser i ett och ett halvt år. Det har varit en helt fantastisk och innehållsrik tid. På mitt nya jobb får jag utlopp för mycket av min kreativitet. Pandemin har inneburit en ansträngning för hela samhället och så även för mig. Jag har lärt mig att det är oerhört viktigt för den mentala hälsan att hitta balans mellan arbetsliv, hälsa och fritid.

Alltid någonting nytt på hälsofronten

Min hälsa tar upp mycket av min tid. Min kropp hittar ständigt på nya saker. Nya symptom, nya skador. Ofta hinner jag inte läka innan något nytt händer. Sedan i december har jag uppsökt akutvården 4 gånger, genomgått en operation och varit på flera vårdbesök.

Bland annat har jag varit på Allergicentrum. Där fick jag göra ett pricktest för olika nötter. Resultaten är mycket spännande. Jag reagerade inte alls på flera av dem! Nästa steg för att utesluta allergi är att göra en provokation. Det vill säga att jag under kontrollerade former äter en liten bit av någon nöt jag inte verkar vara allergisk mot. Snart ska jag alltså få prova att äta mandel för första gången i mitt vuxna liv. Om allt går bra kan jag snart utöka min kost med flera nya nötter!

Två år utan spelningar

För första gången i mitt vuxna liv har jag varit utan festivaler i två hela år. Två år utan spelningar. Två år utan gemenskapen, friheten, värmen och glädjen som hårdrocksfestivaler ger. Längtan efter att få stå mitt i ett publikhav när tunga toner skapar vågor genom kroppen har varit helt obeskrivlig! Jag är långt ifrån ensam om att har känt saknaden efter gemenskapen, friheten, värmen och glädjen som hårdrocksfestivaler ger.

För att roa mig själv har jag bytt hårfärg några gånger och när restriktionerna har tillåtit har jag och Magnus rest. Jag har varit regnbågsfärgad, grön, blond, rosa och nu senast blå. Förra sommaren åkte jag och Magnus på semestertripp till Oslo. Där besökte vi museerna Norsk Folkemuseum och Vikingskipshuset, åt god mat på Nord vegan, gick en promenad i hamnen och tittade på staden från en utkiksplats. Norge är otroligt vackert. Detta var mitt första, men inte sista besök i Norge.

Resor och hårfärgning är i all ära men det ger bara kortvarig lindring mot suget efter en riktig konsert! Coronapandemin är på inget sätt över men tack vare att vaccineringen har världen i stort sätt kunnat återvända till det normala. När jag förra sommaren för första gången på två år fick headbanga tills jag fick riktigt ordentligt när bandet Electric Hydra besökte Bomber i stadsparken med var det som balsam för själen!

Hitta balansen

Jag har lärt mig att det är oerhört viktigt för den mentala hälsan att hitta någon form av balans mellan arbetsliv, hälsa och fritid. Fördelningen ser annorlunda ut när hälsan tar upp en så stor del av tiden och energin. Tyvärr går det inte att sjukskriva sig från att vara sjuk. Ofta innebär det att jag går till jobbet få tänka på någonting annat än mina problem en stund. Rutinen och normaliteten som arbetet erbjuder, om så bara för en stund, är oerhört viktig. Ingen orkar med att “bara” vara sjuk någon längre tid. Av den anledningen är jag noga med att prioritera roliga saker. Den mentala återhämtningen består i att göra sånt som är kul!

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen