Svart katt

Kattenad

Kattenad är en promenad med katt. Att gå på promenad med en katt är inte som andra promenader. Katter är kända för sin starka vilja. När man går ut och går med en katt är det på kattens villkor. Bagheera älskar att gå ut på kattenad. Så fort jag tar i kopplet springer han fram till dörren. När jag tar på mig skor och jacka tittar han anklagande på mig för att det inte går snabbt nog. Så fort jag öppnar dörren springer han före mig ned för trappen. Väl nere ställer han sig och stirrar irriterat på porten som hindrar hans framfart. I Bagheeras mening kan vi inte komma ut fort nog!

Ungefär en gång i veckan brukar vi ta en tur i skogen bakom huset eller runt kvarteret. Baggis brukar få bestämma åt vilket håll vi ska gå. För det mesta börjar det med att han rusar målmedvetet bort till hörnet mellan huset och skogen. Men när han kommit fram till sitt mål minskar farten dramatiskt. Det är rofyllt att gå kattpromenad. Bagheera vill gärna stanna upp då och då när vi passerar en saftig grästuva eller en kvist som luktar särskilt spännande. Då får matte också öva på att ta det lite lugnt, stanna upp och reflektera.

Läs om hur min dröm gick i uppfyllelse när Bahgeera kom in i mitt liv här.

Nyfiken som en katt

En katt begränsas inte av så godtyckliga påfund som stigar. När vi går i skogen vill han gärna utforska omgivningarna runt stigen, alla hålor, träd, buskage och diken. Då kan det vara besvärligt att ha en matte som är stor och klumpig på släp i ett koppel som fastnar i allting! Som kompromiss på detta problem har jag ett långt koppel (en löplina) som jag kan hala in och släppa ut efter behov. På så vis kan han utforska omgivningarna runt omkring stigarna vi går. Jag vill alltid kunna hämta honom ifall han skulle fastna (han har ju ändå både koppel och sele på sig som lätt fastnar i allt möjligt).

Huvudregeln är att så länge han går inom räckhåll för mig så får han gå i princip som han vill. Dessutom får han INTE klättra i träd, han får INTE gå in i grannarnas trädgårdar och han får INTE bråka med grannkatterna. Det vet Bagheera om men, Bagheera är katt. Katt som han är gör han ofta som han vill i alla fall.

Bagheera tycker att det sämsta med kattenader är att de tar slut. Kattenad är riktig kvalitetstid. Det är berikande för katten och rofyllt för mig. Ett mysigt sätt att ladda batterierna tillsammans.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Ett svar på “Kattenad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen