Våren är här

Våren är härlig. Blåsippor, vitsippor, knoppande träd. Solsken. Sätta frön på balkongen och grillpremiär. Stela leder och ömma muskler tinar upp. Lika så mitt sinne. Som en björn som just lämnat sitt vinteride kisar jag mot solen. Lapar i mig energi. 

Vintertid har jag bara existerat, överlevt. Nu när isen smälter och marken blir torr kan jag lättare ta mig ut. Jag behöver inte vara lika orolig för att halka och slå mig. När temperaturen stiger har jag inte lika ont. Jag behöver heller inte lika mycket på mig som mina händer måste kämpa med innan jag kommer ut. Nu väcks min livslust på nytt. I takt med att världen runt omkring vaknar till liv gör jag det också. Men våren har en baksida. 

Jag tål den inte. Att älska våren men inte tåla den är bittert. Att sitta innanför stängda fönster och se på all den vackra grönskan och solskenet utan att kunna vara där. Svidande ögon, svullna luftvägar, slem och näsdukar. När man väntat på värmen och solen i flera månader och den tillslut anländer är det svårt att följa råden för att skydda sig emot pollen. Så jag sitter i mitt fönster och njuter av ljuset från säkert avstånd. Snart, när pollennivåerna sjunkit ska jag ge mig ut i grönskan. Men till dess stannar jag här inne.

BIld av Annette Meyer från Pixabay.

Mitt namn är Emma Bohlin. Jag har en sällsynt genetisk bindvävsdiagnos som heter Loeys-Dietz syndrom (LDS). Jag är funktionsvariationsaktivist sedan många år. I denna blogg delar jag med mig av mina upplevelser, tips, vad min diagnos innebär och hur den påverkar mitt liv. Jag använder också bloggen som plattform för att förändra människors attityd till det som är annorlunda.
Inlägg skapade 211

Ett svar på “Våren är här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen